Bayern Munchen și-a apărat titlul de campioană a Germaniei

Bayern Munchen a recuperat un deficit de 14 puncte pentru a se impune în Meciul 3 al finalei Bundesligii germane – ediția 2018/19. Formația antrenată de către Dejan Radonjic a trecut de Alba Berlin cu scorul general de 3-0. Ultimul meci a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Scorul final a fost de 93-88.

Alba conducea la pauză cu 46-32, respectiv cu 50-36 în debutul reprizai secunde. Bayern nu a renunțat, chiar dacă în primul minut al sfertului 4 scorul era în continuare favorabil echipei din capitala Germaniei, scor 64-51. Bavarezii au egalat la 71, iar apoi au trecut la conducere în penultimul minut din timpul regulamentar. Peyton Siva a readus pe Alba Berlin la conducere, însă Vladimir Lucic a transformat de pe semicerc pentru a egala situația la 76.

Repriza suplimentară a fost controlată de Bayern. Elevii lui Dejan Radonjic au condus pe tot parcursul celor cinci minute suplimentare și au reușit să-și apere titlul de campioni ai Germaniei.

Foto: FC Bayern Basketball (Twiter)

Vladimir Lucic a totalizat 23 puncte, 6 recuperări, Nihad Djedovic a adăugat 18 puncte, 8 recuperări, iar Danilo Barthel a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări pentru învingători. Peyton Siva a replicat cu 21 puncte, 5 pase decisive în contul Albei Berlin.

Bayern Munchen obține al 5-lea titlu de campioană a Germaniei. Este al 2-lea campionat consecutiv și al 3-lea în ultimele șase ediții desfășurate. Aceasta a fost cea de-a 4-a finală de campionat disputată de bavarezi în ultimii șase ani.

Alba Berlin a disputat cinci finale pe parcursul ultimelor două sezoane. Este vorba despre două finale de cupă, două finale de campionat și una de EuroCup. Formația din capitala Germaniei va evolua în Euroligă – ediția 2019/20, fiind echipa germană cu cel mai bun rezultat în Bundesliga exceptând pe Bayern Munchen, grupare ce are un wildcard pe următorii doi ani.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.