Bayern Munchen și Alba Berlin se duelează în finala Cupei Germaniei 2018

Bayern Munchen și Alba Berlin se vor duela în finala Cupei Germaniei – ediția 2018. Cele două formații amintite au triumfat sâmbătă (17.02), în ziua inaugurală a Final 4-ului găzduit la Ulm.

În meciul de deschidere, Bayern a depășit formația gazdă cu scorul de 84-73, în fața a peste 6.200 spectatori. Echipa pregătită de Sașa Djordjevic a reușit un parțial de 26-15 cu care s-a desprins pe parcursul sfertului 4 și a controlat situația până la final. Jared Cunningham a totalizat 22 puncte pentru formația învingătoare.

Alba Berlin a spulberat pe Medi Bayreuth, scor 96-74. Formația antrenată de legendarul Aito Garcia Reneses a marcat 30 puncte în primul sfert și a realizat un parțial de 28-11 în secvența a 3-a, controlând jocul cu autoritate. Luke Sikma a reușit 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în contul formației din capitala Germaniei.

Finala are loc duminică (18.02), în aceeași locație. Va fi o reeditare a finalei din urmă cu doi ani, când Alba a învins tocmai la Munchen. De notat că echipa din Berlin este cea mai titrată din istoria Cupei Germaniei, cu nouă trofee din zece finale disputate. Bayern se află la cea de-a 3-a finală consecutivă, pierzându-se pe primele două la diferențe de o posesie fiecare.

Dacă Bayern Munchen triumfă în acest an va fi a 4-a câștigătoare diferită în ultimele patru ediții desfășurate în Cupa Germaniei.

Foto: Ulf Duda / Bayern Munchen Basketball (Twitter)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.