Baskonia schimbă antrenorul

Kirolbet Baskonia a anunțat demiterea lui Pedro Martinez de la cârma echipei. Mutarea s-a făcut după eșecul suferit de basci pe terenul lui Buducnost Podgorica, în etapa a 7-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19.

Formația din Vitoria are un bilanț general de 2-5 în cea mai puternică întrecere baschetbalistică din Europa. Acest bilanț nu poate fi mulțumitor în condițiile în care discutăm despre o echipă care s-a calificat în playoff-ul competiției în ultimele trei sezoane. Totodată, Baskonia nu s-a confruntat cu probleme majore de efectiv în acest sezon.

De notat că Fernando Buesa Arena din Vitoria va găzdui Final Four-ul Euroligii masculine în primăvara anului 2019. Conducerea clubului și-a făcut planuri cu privire la o posibilă calificare a echipei la acest eveniment. De altfel, Baskonia a anunțat că a vândut peste zece mii de abonamente în acest sezon competițional.

Locul lui Martinez la cârma Baskoniei va fi luat de un nume familiar bascilor. Este vorba despre croatul Velimir Perasovic. El revine în funcția de antrenor a acestei echipe după ce în 2006 și 2016 a calificat-o la Final Four-ul Euroligii. Ex-iugoslavul a plecat de la cârma Baskoniei în 2016, preluând pe Anadolu Efes Istanbul, formație pe care a ghidat-o spre playoff în 2017, pentru ca în luna ianuarie 2018 să fie demis de la această echipă. El nu a mai antrenat de atunci.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut, Pedro Martinez a preluat pe Baskonia după un start cu 0-4 în Euroligă, sub comanda lui Pablo Prigioni. Rămâne de văzut dacă aceeași rețetă va funcționa a 2-a oră pentru Baskonia.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.