Baskonia și Real Madrid se duelează în finala SuperCupei Spaniei 2018

Kirolbet Baskonia și Real Madrid s-au calificat în finala SuperCupei Spaniei 2018, eveniment ce deschide în mod tradițional sezonul competițional în această țară. Semifinalele au avut loc vineri (21.09), fiind transmise în direct prin intermediul TVR HD.

Partida de deschidere a opus două grupări angrenate în următoarea ediție a Euroligii masculine. Baskonia s-a confruntat cu FC Barcelona, bascii impunându-se cu scorul de 79-76. A fost un meci controlat de Baskonia, formație ce s-a desprins la 49-34 în prima repriză, însă catalanii au fost mai buni în repriza secundă. Totuși, Barcelona nu a reușit să anuleze întreg deficitul.

Patricio Garino (foto) a reușit 16 puncte, 3 intercepții, Shavon Shields a adăugat 13 puncte, iar Vincent Poirier a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări pentru învingători. În replică, Kyle Kuric a reușit 16 puncte la primul meci în uniforma blaugrana, fiind secundat de Victor Claver, cu 13 puncte. Un alt jucător aflat la primul meci oficial pentru Barcelona, Kevin Pangos, a reușit 10 puncte, 8 pase decisive.

În cel de-al 2-lea meci, gazda competiției Monbus Obradoiro s-a străduit, dar nu a putut să se ridice la nivelul campioanei în exercițiu a Europei și Spaniei, Real Madrid. Formația condusă de Pablo Laso, la primul meci oficial după plecarea lui Luka Doncic în NBA, a învins cu scorul de 81-61. Jocul a fost controlat de gruparea blanco, aceasta desprinzându-se la 40-34 în prima repriză, pentru ca pe cea de-a 2-a să o domine categoric, grație unui parțial de 28-8.

Sergio Llull a reușit 17 puncte, 6 pase decisive, Anthony Randolph a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Gabriel Deck a debutat pentru Real cu 10 puncte. În replică, Kostas Vasileiadis a bifat 15 puncte, iar Albert Sabat a termint cu 14 pentru Obradoiro.

Finala se dispută sâmbătă (22.09), cu începere de la ora 20:15. Confruntarea opune protagonistele ultimei finale ACB, Real Madrid și Kirolbet Baskonia. Meciul este precedat de concursul de aruncări de trei puncte, programat la ora 19:15. Ambele evenimente sunt oferite în transmisiune directă pe TVR HD.

Foto: ACB.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.