Baskonia face break-ul în finala Ligii ACB

Baskonia Gasteiz a reușit break-ul în meciul de deschidere al finalei ACB – ediția 2017/18. Formația antrenată de către Pedro Martinez a învins pe terenul lui Real Madrid, scor 94-90. Partida s-a desfășurat miercuri (13.06), în capitala Spaniei.

Formația oaspete a avut inițiativa, desprinzându-se la nouă puncte pe parcursul celui de-al 3-lea sfert, după o primă jumătate de meci încheiată la egalitate, scor 39-39. Baskonia a înscris 28 puncte în sfertul al 3-lea, după care a adăugat 27 în secvența decisivă. Madrilenii au încercat să revină, reușind 32 puncte în sfertul 4, insuficient pentru a anula întreg handicapul.

Luca Vildoza a reușit 16 puncte, alți cinci jucători de la Baskonia având peste zece puncte marcate pentru învingători. În replică, Jaycee Carroll a izbutit 20 puncte, cu 5 reușite de pe semicerc. Sergio Llull a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive.

Pedro Martinez este antrenorul care a ghidat-o pe Valencia Basket în sezonul 2016/17 spre primul titlu național din istorie. Atunci, formația amintită a reușit un break pe terenul lui Real Madrid în marea finală pentru ca apoi să se impună în jocurile pe care le-a găzduit și a triumfat cu 3-1 la general. Rămâne de văzut cum va continua finala din acest an, însă e limpede că Martinez este principala amenințare pentru supremația lui Real și în acest sezon.

Scorul general a devenit 1-0 pentru Baskonia în seria care se desfășoară pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 2 se dispută tot la Madrid. Acesta se dispută vineri (15.06).

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.