BasketballCL – Șapte campioane naționale incluse în ediția 2017/18. Între ele se află și U-BT Cluj-Napoca!

Campioanele naționale a șapte țări au fost anunțate de Basketball Champions League pentru sezonul competițional 2017/18. Între ele se numără și U-BT Cluj-Napoca, noua campioană a României.

În cadrul unui comunicat emis de Baskeball Champions League, se arată faptul că următoarele echipe vor evolua în această întrecere: Tsmoki Minsk (Belarus), CEZ Nymburk (Cehia), Bakken Bears (Danemarca), Donar Groningen (Olanda), Stelmet Zielona Gora (Polonia) și U-BT Cluj-Napoca (România). Toate aceste formații au evoluat și în ediția inaugurală a competiției, însă unele dintre ele nu au accesat faza grupelor.

De asemenea, s-a anunțat că noua campioană a Ciprului, Keravnos Nicosia, va evolua în competiția de top organizată sub egida FIBA. Această grupare se află în fața debutului în competiția amintită.

Nu s-au făcut precizări clare referitor la faza din care aceste formații vor intra în competiție. Rămâne, așadar, de văzut dacă Clujul va intra direct în grupe sau va fi înscrisă în tururile preliminare ale întrecerii. Cert este că vor fi trei tururi preliminare.

Fondul de premiere în ediția 2017/18 a Bsketball Champions League va fi în valoare totală de 3.5 milioane euro. Acești bani vor fi împărțiți după cum urmează:

– 50.000 euro pentru fiecare echipă angrenată în faza grupelor
– 70.000 euro pentru fiecare echipă elimintă în primul tur al playof-ului
– 100.000 euro pentru echipele eliminate în sferturile de finală
– 140.000 euro pentru locul 4
– 200.000 euro pentru locul 3
– 400.000 euro pentru finalistă
– 1 milion euro pentru câștigătoare.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.