BasketballCL – Adversari: Artem Klimenko ar putea face pasul spre Euroligă

Artem Klimenko, pivotul echipei Avtodor Saratov, prezent la Oradea în meciul din etapa a 3-a în Grupa B din Basketball Champions League este aproape de un transfer în Euroligă. Potrivit jurnalistului israelian David Pick, jucătorul amintit are un acord cu Unics Kazan, finalista ultimei ediții în Liga VTB.

În șapte partide disputate în BasketballCL, Klimenko are medii statistice de 9.6 puncte, 5.3 recuperări, 1.3 pase decisive în 19 minute pe partidă. El are procentaje de 60% la aruncările din acțiune și 68% la linia de pedeapsă pentru 8.9 la eficiență.

klimenko

Klimenko a avut trei meciuri cu cel puțin 15 puncte marcate în primele șapte etape din Champions League. El are un double-double și două partide cu peste 20 la eficiență, incluzând jocul de la Oradea, când a bifat 19 puncte pentru 21 la eficiență, când Saratov a pierdut cu scorul de 85-96.

De asemenea, Artem are șase meciuri disputate în Liga VTB cu medii statistice de 6.7 puncte și 4.5 recuperări, cu procentaje de 59% din acțiune și 67% la linia de pedeapsă pentru 7.7 la eficiență în 17 minute pe partidă.

Înalt de 2.14 metri, Klimenko are 22 ani și este originar din Ucraina, având cetățenie rusă. El evoluează pentru Avtodor Saratov din anul 2011 și a câștigat Superliga Rusiei (al 2-lea eșalon) în 2014. De asemenea, Artem Klimenko a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2015/16 în Liga VTB.

Până la această oră mutarea nu a fost confirmată pe cale oficială.

Foto: basketballcl.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.