Basketball Clinic Belgrade 2019 se va desfășura pe 29 și 30 iunie

Asociația antrenorilor de baschet din Serbia (SABC) a anunțat că va organiza, în perioada 29-30 iunie 2019, cea de-a 18-a ediție a Basketball Clinic Belgrade (BCB 2019). Evenimentul se va desfășura în capitala Serbiei și este unul dintre cele mai de prestigiu clinicuri destinate antrenorilor de baschet din Europa.

Organizatorii au anunțat că pe parcursul precedentelor 17 ediții desfășurat au luat parte peste 20.000 de antrenori în calitate de cursanți, respectiv peste 70 de lectori, între aceștia numărându-se o serie impresionantă de antrenor de renume de pe întreaga planetă.

Cele mai celebre nume prezente de-a lungul timpului la clinicul de la Belgrad sunt:

Lectori din SUA – Gregg Popovic (San Antonio Spurs, NBA), Don Nelson (Dallas Mavericks, NBA), Mike D’Antoni (Houston Rockets, NBA), Roy Williams (North Carolina, NCAA).
Lectori din Europa – Ettore Mesina (CSKA Moscova, San Antonio Spurs), Sergio Scariolo (Spania), Dimitris Itoudis (CSKA Moscova), Aito Reneses (ALBA Berlin).
Antrenori din Serbia – Zeljko Obradovic (Fenerbahce Istanbul), Dusan Ivkovic, Svetislav Pesic (FC Barcelona), Bozidar Maljkovic, Igor Kokoskov (Phoenix Suns, NBA).

În mod tradițional, SABC invită la clinic câte un lector din NBA, NCAA, Europa și Serbia. De asemenea, organizatorii încearcă să acopere o gamă cât mai largă a necesităților unui antrenor. Prin urmare în cadrul cursurilor se vorbaște despre elemente tehnice, tactice, respectiv pregătire fizică și psihologică a jucătorilor și echipelor.

În cursul anului calendaristic 2019, Belgrad va găzdui EuroBasket Women. Așadar, capitala Serbiei va deveni capitala baschetului european, clinicul de antrenori desfășurându-se chiar în timpul Campionatului European de baschet feminin (eveniment ce se întinde între 27 iunie și 7 iulie). Prin urmare, participanții la clinic vor avea oportunitatea să asiste la o parte a meciurilor din cadrul acestei competiții.

Organizatorii vor reveni cu informații referitor la invitații ediției din acest an. Totodată se vor anunța temele abordate de aceștia.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.