Basketball Champions League – Banvit Bandirma și Virtus Bologna s-au calificat în playoff

În urma rezultatelor consemnate miercuri (16.10), în cadrul etapei a 11-a, se știe că Virtus Bologna și Banvit Bandirma sunt următoarele echipe calificate în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2018/19. Ambele formații au învins, asigurându-și locul între primele 16 echipe ale competiției.

Banvit a câștigat în Rusia, pe terenul lui Nizhny Novgorod, scor 75-72. Turcii au câștigat primele trei sferturi, desprinzându-se la 11 lungimi, însă gazdele au replicat pe parcursul ultimelor zece minute de joc efectiv. Nizhny a preluat conducerea, scor 68-66, cu șase minute înainte de final, dar oaspeții au fost mai inspirați chiar la final.

Gary Neal a totalizat 21 puncte, McKenzie Moore (foto) a adăugat 18 puncte, 9 recuperări, iar Jordan Morgan a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru Banvit. În replică, Kendrick Perry a reușit 15 puncte, 4 pase decisive, iar Ivan Strebkov a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive pentru Nizhny.

Banvit are o serie de cinci victorii în toate competițiile și se situează pe locul al 2-lea în Grupa A, cu un bilanț general de 7-4. În schimb, Nizhny Novgorod este la 4-7 și împarte locurile 5-7 în aceeași grupă, cu Anwil Wlocklawek și Le Mans Sarthe.

Virtus Bologna s-a impus pe terenul lui medi Bayreuth, scor 93-83. Italienii s-au desprins la 48-36 în prima repriză și au menținut controlul pe tabela de marcaj până la final în pofida revenirii germanilor în secvența a 3-a.

Kevin Punter a reușit 22 puncte, 5 recuperări, Tony Taylor a adăugat 17 puncte, 6 pase decisive, iar Amath M’Baye a terminat cu 15 puncte pentru Bologna. În replică, Adonis Thomas a reușit 17 puncte, De’Mon Brooks a terminat cu 16 puncte, 6 recuperări pentru Bayreuth.

Bologna are 10-2 la general și este lider al Grupei D. Formația amintită este prima care se califică din această grupă. În schimb, Bayreuth are 4-7 la general și ocupă locul 7 în grupă.

Emanuel Cățe a fost înscris pe foaia de arbitraj, dar nu a intrat pe parchet la victoria repurtată de UCAM Murcia în fieful lui Sidigas Avellino, scor 63-57. Echipa la care evoluează compatriotul nostru este prima cu zece victorii în gaza grupelor în actuala ediție Champions League. Spaniolii au 10-1 și sunt lideri ai Grupei A, fiind deja calificați în playoff.

Vaidas Kariniauskas (foto 2) a izbutit cea mai bună prestație personală în Champions League. El a ajutat pe Lietkabelis să se impună în duelul cu Brose Bamberg, scor 84-67. Balticii s-au desprins decisiv în ultimele zece minute, pe fondul unui parțial de 24-12. În 18 minute de joc, fostul jucător al lui U-BT Cluj și CSM CSU Oradea a avut 12 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții pentru 19 la eficiență și 15 la +/-.

Jordan Theodore (foto 3), MVP al primei ediții Basketball Champions League, a revenit în această competiție după o absență de un an și jumătate. El a fost legitimat recent de AEK Atena, deținătoarea trofeului. Americanul a totalizat 5 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări pentru 5 la eficiență în victoria grecilor, scor 80-58, asupra lui JDA Dijon.

Foto: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.