Basketball Champions League 2018/19 – Neptunas Klaipeda completează tabloul de playoff

Neptunas Klaipeda este ultima echipă calificată în playoff-ul Basketball Champions League – ediția 2018/19. Lituanienii au învins pe teren propriu și au beneficiat de înfrângerea campioanei Belgiei în ultima etapă la nivelul Grupei D.

Lituanienii s-au desprins la zece puncte, scor 43-33, în prima repriză a meciului cu medi Bayreuth. Ecartul s-a menținut până la final, când tabela de marcaj a indicat 83-73. Tomas Delininkaitis a totalizat 15 puncte, alți trei jucători având peste zece puncte pentru Neptunas.

Foto: www.championsleague.basketball

Suspansul calificării a fost dus în prelungiri la confruntarea dintre Filou Oostende și SIG Strasbourg. Meciul s-a terminat cu scorul de 100-94 în favoarea francezilor. Scorul la capătul celor 40 minute de joc a fost egal, 83-83. Strasbourg a fost echipa mai inspirată în cele cinci minute suplimentare, astfel încât la final niciuna dintre echipe nu s-a putut bucura de calificare.

Belgienii s-ar fi calificat în cazul unei victorii. Francezii ar fi obținut biletele pentru playoff dacă victoria lor ar fi fost dublată de eșecul lui Neptunas.

În urma acestor rezultate, Neptunas Klaipeda a terminat cu 8-6 la general și s-a clasat pe locul al 3-lea în Grupa D. În schimb, SIG Strasbourg a terminat tot cu 8-6, dar a fost a 5-a, iar Filou Oostende a avut 7-7, cu care a ocupat locul al 6-lea.

De notat că în lotul lui Neptunas Klaipeda se află pivotul Simas Galdikas, cel care a evoluat în trecut la CSM Steaua Eximbank București.

Lista completă a echipelor calificate în playoff-ul Basketball Champions League:

Grupa A – UCAM Murcia, Banvit Bandirma, Nizhny Novgorod, Le Mans Sarthe
Grupa B – Iberostar Tenerife, Umana Venezia, Nanterre 92, PAOK Salonic
Grupa C – AEK Atena, Hapoel Ierusalim, Brose Bamberg, Antwerp Giants
Grupa D – Virtus Bologna, Besiktas Istanbul, Neptunas Klaipeda, Promitheas Patras

Tragerea la sorți pentru optimile de finală și sferturi are loc vineri (08.02), la Mies, Elveția.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.