Basketball Champions League 2018/19 – Hapoel, Brose și Nanterre se impun în prima manșă a sferturilor de finală

Lupta pentru calificarea în Final Four-ul Basketball Champions League – ediția 2018/19 rămâne deschisă în cel puțin trei dintre seriile sferturilor de finală ale competiției. Gazdele au învins în cele trei dueluri cu pricina, însă diferența de puncte în perspectiva manșei a 2-a este cuprinsă între două și opt puncte.

Hapoel Ierusalim s-a impus la limită, scor 75-73, în confruntarea cu Iberostar Tenerife. Israelienii au condus pe parcursul primei reprize, scorul la jumătatea confruntării fiind de 45-36. Situația s-a schimbat imediat după pauză, ibericii reușit un parțial de 23-10 cu care au venit la conducere.

Finalul a fost extrem de echilibrat, Hapoel revenind la conducere în penultimul minut cu un coș de trei puncte. Ulterior s-au consemnat alte două schimbări la conducere și o egalitate, însă J’Covan Brown a transformat două aruncări libere cu două secunde înainte de final pentru a aduce formația din Ierusalim la conducere în perspectiva manșei secunde.

J’Covan Brown a reușit 20 puncte, James Feldeine a adăugat 18 puncte, 4 recuperări, iar Amare Stoudemire a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări pentru Hapoel. În replică, Colton Iverson a bifat 20 puncte, 12 recuperări, iar Tim Abromaitis a adăugat 16 puncte, 8 recuperări pentru Tenerife.

Brose Bamberg a depășit pe AEK Atena, scor 71-67. A fost un meci cu multiple schimbări de situație, lucru ilustrat de situația pe tabela de marcaj la capătul fiecărei secvențe: 11-10, 28-30, 49-50 și 71-67.

Cele două echipe au fost la egalitate, 54-54, în minutul 33, după care germanii au reușit un parțial de 15-6 pentru a se desprinde la nouă puncte, însă grecii au reușit șapte din ultimele nouă puncte ale primei manșe pentru a se apropie al două posesii în perspectiva returului. Jonas Maciulis, fost jucător la Real Madrid, actualmente component al lui AEK Atena, a suferit o accidentare ce pare gravă la mână.

Cliff Alexander a reușit 19 puncte, 7 recuperări, Ricky Hickman (foto) a adăugat 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, iar Augustine Rubit a izbutit 12 puncte pentru germani. În replică, Dusan Sakota a avut 15 puncte, 6 recuperări, alți patru jucători de la AEK având cel puțin zece puncte.

JSF Nanterre 92 s-a impus pe teren propriu în confruntarea cu Virtus Bologna, scor 83-75. Partida a cuprins 17 schimbări la conducere, însă repriza secundă, cu precădere sfertul decisiv, a aparținut francezilor. Aceștia conduceau la pauză cu 40-39, iar la intrarea în secvența decisivă aveau un avantaj de trei puncte. Ultimul act a cuprins un parțial de 21-16, italienii nefiind în avantaj nicio clipă în sfertul 4.

Jeremy Senglin a reușit 16 puncte, 6 recuperări, Haukur Palsson a adăugat 14 puncte, alți trei jucători din echipa antrenată de către Pascal Donnadieu având peste zece puncte marcate, alții doi având 9 și 8 puncte. În replică, Kevin Punter a fost cel mai bun marcator al formației pregătite de Sașa Djordjevic. Americanul a reușit 15 puncte, iar Mario Chalmers a adăugat 10 puncte, 5 pase decisive pentru Bologna.

Reamintim că Antwerp Giants a învins cu 15 puncte pe terenul lui Nizhny Novgorod în primul meci din sferturile de finală. Detalii de la acest meci se găsesc AICI.

Manșa a 2-a are loc miercuri (03.04), la Antwerp, Atena, Tenerife și Bologna. Învingătoarele acestor duble manșe se califică la Final Four-ul Basketball Champions League.

Foto&video: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.