Basketball Champions League 2018/19 – Eskisehir s-a retras după tragerea la sorți!

Basketball Champions League a anunțat că după tragerea la sorți efectuată miercuri (11.07), Eskisehir din Turcia s-a retras din competiție. De altfel echipa amintită se retrage și din Basketbol Superligi – primul eșalon baschetbalistic din țare Semilunei.

Gruparea amintită fusese repartizată direct în Grupa C, fără să fie nevoită să joace tururi preliminare. Eskisehir ocupase locul 7 în ultima ediție de campionat în primul eșalon din Turcia. Cu toate acestea problemele de natură financiară, tot mai prezente în Turcia, au condus la retragerea echipei amintite din cupele europene și primul eșalon baschetbalistic al țării de proveniență.

Drept urmare s-a consemnează modificări în ceea ce privește tururile preliminare. Acestea nu afectează CSM CSU Oradea, singura echipă angrenată în competiția FIBA supremă la nivel de club.

Locul lui Eskisehir a fost luat de Lietkabelis Panevezys, din Lituania. Această echipă ar fi trebuit să acceseze competiția din cel de-al 3-lea tur preliminar, dar lucrurile s-au schimbat prin retragerea turcilor.

Lietkabelis Panevezys va evolua direct în faza grupelor, acolo unde în sezonul regulat se va duela cu AEK Atena, Brose Baskets, CEZ Nymburk, Hapoel Ierusalin, JDA Dijon, respectiv Montakit Fuenlabrada. Ultima echipă calificată va fi câștigătoarea culoarului în care sunt angrenate următoarele echipe:

Turul 1 preliminar
Cantu (Italia) vs Szolnok (Ungaria)
AEK Larnaca (Cipru) vs Antwerp (Belgia)

Turul 2 preliminar
Învingătoarele din primul tur

Așadar, câștigătoarea celui de-al 2-lea tur preliminar pe această ramură avansează direct în faza grupelor. În schimb, celelalte echipe angrenate în preliminarii rămân cu programul stabilit la tragerea la sorți din 11 iulie anul curent.

Bahcesehir va lua locul lui Eskisehir în prima ligă din Turcia. Această grupare a pierdut finala playoff-ului în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic din această țară în sezonul 2017/18.

___

Recapitulăm culoarul lui CSM CSU Oradea în preliminariile Basketball Champions League 2018/19 și grupa din care va face parte dacă trecere de cele trei tururi:

Turul 1 – vs Karhu Kauhajoki (FIN)
Manșa 1 – 20 septembrie, deplasare
Manșa 2 – 22 septembrie, acasă

Turul 2 – vs BC Siauliai (LTU) / Levski Lukoil Sofia (BUL)
Manșa 1 – 25 septembrie, deplasare
Manșa 2 – 28 septembrie, acasă

Turul 3 – vs JSF Nanterre 92 (FRA)
Manșa 1 – 1 octombrie, acasă
Manșa 2 – 4 octombrie, deplasare

Grupa B – Umana Reyer Venezia (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), Hapoel Holon (ISR), PAOK Salonic (GRE), Opava (CZE), Bonn (GER) și o altă echipă din peliminariile Basketball Champions League.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.