Basketball Champions League 2017/18 – Rezultatele tragerii la sorți

Marți (11.07), la House of Basketball din Mies – sediul FIBA, s-a desfășurat ceremonia de tragere la sorți și implicit de deschidere a celui de-al 2-lea sezon competițional din Basketball Champions League. La eveniment au participat reprezentanți ai celor 56 cluburi angrenate în ediția 2017/18 a competiției păstorite de FIBA.

Iată rezultatele tragerii la sorți:

Preliminarii

Turul 1
Manșa 1 – 19 septembrie
Manșa 2 – 21 septembrie

1. Dinamo Tbilisi (GEO) vs Joventut Badalona (ESP)
2. Keravnos (CYP) vs Avtodor Saratov (RUS)
3. Bosna Sarajevo (BOS) vs MHP Riesen (GER)
4. Karpos Sokoli (MKD) vs Kalev/Cramo (EST)
5. Donar Groningen (NED) vs Vytautas (LTU)
6. Sigal Prishtina (KOS) vs Tsmoki Minsk (BLR)
7. Kapfenberg Bulls (AUT) vs Benfica Lisabona (POR)
8. BC Lulea (SWE) vs Antwerp Giants (BEL)

Turul 2
Manșa 1 – 24 septembrie
Manșa 2 – 26 septembrie

9. Învingător 4 vs Alba Fehervar (HUN)
10. Învingător 1 vs Kataja Basket (FIN)
11. Învingător 8 vs Nizhny Novgorod (RUS)
12. Învingător 2 vs Mornar Bar (MNT)
13. Învingător 7 vs Lukoil Academic (BUL)
14. Învingător 3 vs U-BT Cluj-Napoca (ROU)
15. Învingător 5 vs Bakken Bears (DEN)
16. Învingător 6 vs Budivelnik Kiev (UKR)

Turul 3
Manșa 1 – 29 septembrie
Manșa 2 – 2 octombrie

17. Învingător 16 vs Nanterre 92 (FRA)
18. Învingător 11 vs Rosa Radom (POL)
19. Învingător 12 vs Orlandina (ITA)
20. Învingător 13 vs Juventus Utena (LTU)
21. Învingător 10 vs Telekom Bonn (GER)
22. Învingător 15 vs Estudiantes Madrid (ESP)
23. Învingător 9 vs Pinar Karsiyaka (TUR)
24. Învingător 14 vs Basic Fit Bruxelles (BEL)

Prima manșă se joacă pe terenul primei formații trecute. Așadar, U-BT Cluj-Napoca va face două drumuri în cel de-al 2-lea tur preliminar (călătorie spre Germania în 22 sau 23 septembrie pentru prima manșă și întoarcere la Cluj-Napoca în 25 septembrie pentru manșa a 2-a a turului 2). Situația va fi exact inversă dacă se califică în turul al 3-lea, urmând să joace prima manșă pe teren propriu, lucru ce i-ar permite să se recupereze mai bine între turul 2 și 3.

Prezentare adversari

MHP Riesen Ludwigsburg a ocupat locul 8 în ultima ediție de campionat în Germania. Această echipă a pierdut cu scorul general de 3-2 în primul tur al playoff-ului, confruntarea cu câștigătoarea sezonului regulat, ratiopharm Ulm. De notat că Ludwigsburg a luat tot atâtea meciuri lui Ulm câte a pierdut această echipă în întreg sezonul regulat.

Interesant este că Ludwigsburg este cea mai dezavantajată echipă dintre formațiile care au evoluat și în prima ediție a Basketball Champions League. Acest lucru se explică prin faptul că Ludwigsburg a avansat până în sferturile de finală ale competiției, fiind învinsă cu scorul general de 146-145 de Banvit Bandirma, finalista competiției.

Bosna Sarajevo este vicecampioana Bosniei-Herțegovina. A pierdut cu 3-2 la general în ultimul act al seriei cu Igokea. Aceasta este prima echipă din istoria baschetului ex-iugoslav care a câștigat Cupa Campionilor (actuala Euroligă). Bosna nu a jucat cupe europene în sezonul precedent și nici în Liga Adriatică nu a participat.

De notat că pentru a ajunge în faza grupelor, Ludwigsburg sau Sarajevo trebuie să treacă de trei tururi preliminare, adică să joace șase meciuri oficiale și să călătorească enorm în intervalul 18 septembrie – 2 octombrie.

Basic Fit Bruxelles este vicecampioana Belgiei. A pierdut finala cu Oostende, scor general 1-3. În sezonul 2016/17, Bruxelles a juca în FIBA Europe Cup, unde a pierdut primele cinci meciuri și l-a câștigat pe ultimul, fiind eliminată fără drept de apel din cupele europene. De notat că Belgia are trei reprezentante în competiție, iar acest lucru se datorează faptului că liga din Belgia senumără între cele zece ligi partenere ale FIBA în organizarea Basketball Champions League.

Sezonul regulat

– 14 etape
– prima etapă pe 10 octombrie

Așadar, dacă avansează în faza grupelor, Clujul se va duela cu deținătoarea trofeului BasketballCL. De asemenea, campioana României va avea oportunitatea să-și măsoare forțele cu campioana Franței, respectiv cu formații din Turcia, Grecia, Lituania și Letonia.

S-a ținut cont de criteriul de țară, ceea ce înseamnă că două cluburi din același campionat național nu se pot confrunta în preliminarii și faza grupelor. Criteriul de țară nu va mai fi luat în considerare în playoff-ul competiției.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar