Baschetul prinde rădăcini la Londra

London City Royals este cea mai nouă echipă care se alătură ligii profesionise de baschet din Marea Britanie. Gruparea amintită va avea sediul în Crystal Palace National Sports Centre în Sudul Londrei.

Noua grupare va fi continuatoarea echipelor Crystal Palace, ce a activat în baschetul londonez în anii 60-70, respectiv a lui London Towers, care s-a remarcat în anii 90. Decizia de a relansa baschetul la nivel profesionist în Londra vine după ce s-a constatat că jocul cu mingea la coș este al 2-lea cel mai popular între adolescenți în această metropolă după fotbal.

O astfel de situație impune de la sine intensificarea eforturilor de a contrui în Londra o comunitate fidelă jocului de baschet. Un prim pas este înființarea celei de-a 2-a echipe profesionite care să ia startul în cea mai importantă ligă din Marea Britanie.

Dincolo de performanța sportivă, London City Royals vor milita pentru sporirea numărului de practicanți ai baschetului. Un alt obiectiv este de a crește popularizarea jocului de baschet în comunitate. Firește, scopul prioritar este de a avea jucători profesioniști în Londra, care să evolueze pentru echipa locală.

London City Royals devine a 12-a echipă angrenată în British Basketball League. Apariția acestei echipe este o confirmare cu privire la faptul că baschetul este în creștere din toate punctele de vedere în Marea Britanie după ce Leicester Riders s-au înscris în Basketball Champions League din postură de câștigători ai competiției interne. Aceasta va fi prima apariție pe plan continental pentru o echipă britanică în baschet după o absență de un deceniu.

Aceasta este a 2-a echipă din Londra înscrisă în liga profesionistă din Marea Britanie. Cealaltă este London Lions. Celelalte grupări angrenate în competiție sunt: Bristol Flyers, Cheshire Phoenix, Glasgow Rocks, Leicester Riders, Manchester Giants, Newcastle Eagles, Plymouth Raiders, Sheffield Sharks, Surrey Scorchers și Worcester Wolves.

Reamintim că la Worcester activează Alexadru Radu, în funcția de antrenor asistent. Totodată el lucrează în calitate de profesor la Universitatata Worcester. Actualmente, Radu este antrenor asistent al echipei naționale U20 feminin.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.