Bargnani devine al 7-lea jucător ales cu prima opțiune în NBA Draft ce semnează în Europa

Andrea Bargnani a devenit cel de-al 7-lea jucător ales cu prima opțiune în NBA Draft care semnează cu o echipă din Europa. Italianul este primul european care face acest pas. Deocamdată, Bargnani este singurul european din istoria ligii ales cu prima opțiune în Draft-ul ligii nord-americane de baschet masculin.

Trecem în revistă aventurile primilor șase jucători aleși cu prima opțiune în NBA Draft, ajunși la echipe din Europa, conform eurohoops.net.

Kent Benson – ales de Milwaukee Bucks în 1977. A jucat pentru Pallacanestro Cantu (Italia), fiind finalist al Cupei Korac în 1989.

Mychal Thompson – ales de Portland Trailblazers în 1978. A jucat pentru Juve Caserta (Italia), fără a obține vreun rezultat notabil. El este tatăl lui Klay Thompson (Golden State Warriors și Team USA).

Joe Barry Carroll – ales de Golden State Warriors în 1980. A jucat pentru Olimpia Milano (Italia), fiind câștigător al Cupei Korac în 1985.

Ralph Sampson – ales de Houston Rockets în 1983. A jucat pentru Unicaja Malaga, fără a obține un rezultat notabil.

Michael Olowokandi – ales de Los Angeles Clippers în 1998. A jucat pentru Kinder Bologna chiar în anul în care a fost selectat în NBA Draft, datorită conflictului de muncă din liga nord-americană. Olowokandi a plecat în SUA la încheierea conflictului, Kinder incheind sezonul fără jucătorul amintit, în calitate de finalistă a Euroligii.

Allen Iverson – ales de Philadelphia 76ers în 1996. A jucat pentru Besiktas Istanbul în 2010, dar s-a despărțit de turci după doar două luni, încheind sezonul 2010/11 în SUA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.