FC Barcelona și Valencia Basket completează careul de ași al Copei del Rey 2017

FC Barcelona și Valencia Basket s-au calificat în semifinalele Cupei Spaniei la baschet masculin – ediția 2017. Cele două formații s-au impus în cadrul meciurilor desfășurate vineri (17.02), la Fernando Buesa Arena, din Vitoria, în prezența a peste 14.500 spctatori.

Catalanii au depășit pe Unicaja Malaga, scor 82-70. Jocul a fost decis în repriza secundă, atunci când Barcelona a reușit un parțial de 54-37.

Tyrese Rice a totalizat 20 puncte, 7 pase decisive, Marcus Eriksson a adăuat 18 puncte, 4 recupeărri, iar Ante Tomic a bifat 13 puncte și 6 recuperări. Alex Renfroe a revenit pe parchet după o absență cauzată de accidentare. El a avut 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. Juan Carlos Navarro a absentat din formația blaugrana. Nemanja Nedovic a eplica cu 16 puncte, ir Jeff Brooks a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări pentru Unicaja.

Valencia nu a lăsat nicio speranță lui Gran Canaria. Duelul sfertfinalitelor EuroCup s-a încheiat cu scorul de 88-72. Elevii lui Pedro Martinez s-au desprins la 49-34 în prima repriză, avantajul de cel puțin zece lungimi păstrându-se pe tot parcursul reprizei secunde. Învingătorii au avut 26 pase decisive, egalând recordul absolut la acest capitol într-un meci de Cupa Spaniei.

Bojan Dubljevic a avut 22 puncte, 11 recuperări, Pierre Oriola a terminat cu 14 puncte, iar Guillem Vives a izbutit 12 puncte, 4 pase decisive și 3 intercepții pentru Valencia. În replică, Anzejs Pasecniks a bifat 12 puncte, iar BoMcCalebb a terminat cu 10 puncte pentru Gran Canaria.

Semifinalele Copei del Rey se dispută sâmbătă (18.02), după următorul program:

Baskonia vs Real Madrid – ora 19:30
FC Barcelona vs Valencia Basket – ora 22:00

Ambele partide se dispută la Fernando Buesa Arena din Vitoria. Finala se va disputa, în aceeași locație, duminică (19.02), ora 19:30.

Foto: acb.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.