FC Barcelona a triumfat în cel mai recent duel cu Real Madrid

FC Barcelona a obținut un succes categoric în cadrul etapei a 22-a din sezonul regulat al Ligii ACB – ediția 2017/18. Catalanii au învins pe Real Madrid, scor 94-72. Meciul a fost transmis în direct la TVR HD.

Partida a fost controlată de către elevii lui Svetislav Pesic. Aceștia au avut o mică cădere în debutul sfertului al 2-lea, însă pe parcursul primelor 30 minute de joc au fost net superiori echipei din capitala Spaniei. Scorul la capătul primelor trei acte a fost de 21-14, 45-29, respectiv 72-46. Real a redus ușor din deficit pe final.

Barcelona a avut zece reușite de pe semicerc pentru 48%, față de două reușite cu 10% pentru Real. Formația catalană a avut avantaj la posesii pierdute (6-12), intercepții (6-3), pase decisive (22-9) și recuperări ofensive (6-4). Madrilenii au avut 38 vizite la linia de pedeapsă față de 15 ale echipei gazdă.

Thomas Heurtel a reușit 21 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Pierre Oriola a adăugat 17 puncte, 5 recuperări, alți trei jucători având cel puțin 10 puncte marcate pentru învingători. În replică, Rudy Fernandez a reușit 11 puncte, iar Fabien Causeur a terminat cu 10 puncte pentru Real.

Barcelona a fost lipsită de Adam Hanga, Rakim Sanders și Kevin Seraphin. În schimb, Real a jucat fără Luka Doncic, Sergio Llull și Ognjen Kuzmic.

Acesta a fost al 5-lea duel direct în sezonul 2017/18 între marile rivale. Realul a triumfat de două ori în Euroligă. În schimb, Barcelona s-a impus în ambele dueluri din Liga ACB și a câștigat în finala Cupei Spaniei.

Real Madrid are 19-3 la general și se menține pe primul loc în campionatul Spaniei. În schimb, FC Barcelona are 15-7 și împarte locurile 2-3-4 cu Valencia și Baskonia.

Foto ACB.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.