Barcelona învinge Valencia pentru a 2-a oară în decurs de 48 ore

FC Barcelona a câștigat meciul cu Valencia Basket, contând pentru etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii ACB – ediția 2017/18. Confruntarea de la Palau Blaugrana, a 2-a între aceste echipe în ultimele zile, a fost transmisă în direct la TVR HD și s-a terminat cu scorul de 79-74.

După un prim sfert echilibrat, adjudecat de Valencia cu scorul de 16-13, s-a consemnat desprindrea formației catalane. Barcelona a realizat un parțial de 24-13 în secvența a 2-a, pentru a duce scorul la 37-29 după 20 minute de joc.

Valencia a comis multe erori la construcție, însă în pofida acestei situații s-a menținut aproape pe tabela de marcaj, scor 58-52. Elevii lui Txus Vidorreta au strâns la două puncte, scor 66-64, în minutul 36 al întâlnirii, irosind apoi șansa egalării cu o nouă posesie pierdută.

Kevin Seraphin a transformat de la semidistanță, după care a făcut-o în spațiul de trei secunde cu o acțiune individuală. Erick Green a înjumătățit deficitul cu o aruncare de trei puncte prin care a strâns la 73-70 în penultimul minut de joc, însă Rakim Sanders a pus mingea în coș după o recuperare ofensivă pentru a duce formația catalană la două posesii cu jumătate de minut rămas de jucat. Barcelona a controlat finalul pentru cea de-a 7-a victorie stagională.

Kevin Seraphin a totalizat 19 puncte, Rakim Sanders a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, iar Thomas Heurtel a terminat cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Erick Green a reușit 24 puncte, Tibor Pleiss a încheiat cu 14 puncte, 10 recuperări, Fernando San Emeterio a adăugat 13 puncte, 4 recuperări pentru Valencia.

FC Barcelona a jucat fără Juan Carlos Navarro, Victor Claver și Aleksandar Vezenkov. Primii doi au fost pe foaia de arbitraj a meciului. Valencia Basket a evoluat și de această dată fără Antoine Diot și Latavious Williams, ambii accidentați.

În urmă cu 48 ore, tot la Palau Blaugrana, FC Barcelona a învins Valencia Basket, scor 89-71. Meciul a contat pentru etapa a 8-a din Euroliga masculină și a fost transmis în direct la Look Plus.

Real Madrid se menține pe prima poziție a clasamentului în Liga ACB. Formația din capitala Spaniei are 8-1 la general după victoria repurtată la Sevilla, scor 98-63, în compania unei echipe care nu a câștigat niciun meci până la această oră.

Foto: www.acb.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.