FC Barcelona se impune pe terenul lui Zalgiris Kaunas după prelungiri

FC Barcelona a învins pe terenul lui Zalgiris Kaunas în cadrul etapei a 7-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Formația catalană a triumfat după o repriză de prelungiri la Zalgirio Arena, scor 88-85, în prezența a peste 15.000 spectatori.

Formația antrenată de Svetislav Pesic a avut inițiativa în permanență, controlând în dese rânduri tot ce s-a petrecut pe parchetul superbei săli din Kaunas. Barcelona s-a desprins la 23-18 în primul act, ecartul de cinci puncte menținându-se până la jumătatea meciului.

Diferența s-a dublat în actul al 3-lea, iar cu cinci minute înainte de final scorul era de 72-59. Zalgiris a revenit spectaculos, egalând situația la 76. De altfel, balticii au avut șansa ultimei aruncări în timpul regulamentar, însă Brandon Davies a fost imprecis de la semidistanță și meciul a intrat în prelungiri.

Gruparea blaugrana a înscris primele șapte puncte ale reprizei suplimentare, Kevin Pangos, fostul jucător al lui Zalgiris marcând cinci puncte consecutive pentru a rupe definitiv echilibrul. Elevii lui Sarunas Jasikevicius nu au mai avut puterea să revină și meciul s-a încheiat cu cea de-a 5-a victorie consecutivă pentru formația din Barcelona.

Kyle Kuric a reușit 15 puncte (5×3), Ante Tomic a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Jaka Blazic și Thomas Heurtel au totalizat câte 11 puncte, iar Kevin Pangos a încheiat cu 10 puncte, 5 pase decisive pentru Barcelona. Aaron White a replicat cu 21 puncte, 8 recuperări, Nate Wolters a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive, iar Brandon Davies a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări pentru Zalgiris.

În urma acestui rezultat, FC Barcelona are 5-2 la general. În schimb, Zalgiris Kaunas ajunge la 3-4.

Anadolu Efes Istanbul a depășit pe Panathinaikos Atena, scor 78-62. Partida a fost controlată de turci, aceștia desprinzându-se la 44-28 în primele 20 minute de joc. De notat că formația antrenată de Ergin Ataman a fost lipsită de serviciile lui Shane Larkin, accidentat săptămâna trecută.

Rodrigue Beaubois a reușit 19 puncte, 5 recuperări, 4 capace și 3 pase decisive, Adrien Moerman a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, alți trei jucători având cel puțin zece puncte pentru turci. În replică, Nick Calathes a reușit 11 punct, 8 pase decisiv, DeShaun Thomas a adăugat 11 puncte, iar James Gist a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru greci.

Anadolu Efes are 5-2 la general. În schimb, Panathinaikoa a ajuns la 4-3.

Foto: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.