FC Barcelona se impune pe terenul lui Real Madrid în Liga ACB

FC Barcelona a învins pe Real Marid, scor 84-80, în derby-ul baschetului spaniol. Meciul a avut loc duminică (12.11), în capitala Spaniei și a fost transmis în direct la TVR HD.

Jocul a fost extrem de echilibrat, cele două formații succedându-se de mai mule ori la conducere. Amfitrionii de la Wizink Center au câștigat primul sfert la limită, însă catalanii au restabilit egalitatea până la jumătatea partidei, după un sfert al 2-lea generos în realizări pe tabela de marcaj. Scorul la pauză ra de 45-45. Echilibrul s-a menținut și la intrarea în secvența decisivă, scor 61-61, respectiv în minutul 35, scor 72-72, după o triplă recuperare ofensivă transformaă în cele din urmă în puncte de către Felipe Reyes. Egalitatea s-a păstrat și în minutul 38, scor 77-77.

Kevin Seraphin a transforma o aruncare de la cinci metri pe final de atac în penultimul minut de joc pentru a-și aduce echipa la conduere. Ulterior madrilenii au ratat două aruncări necontestate. Thomas Heurtel și-a asumat două acțiuni consecutive, prima irosită, a 2-a transformată pentru a desprinde pe Barcelona la trei puncte cu 9.8 secunde înainte de final. În ambele acțiuni Heurtel nu a creat nicio superioritate, finalizând individual. Rudy Fernandez a irosit repunerea mingii în joc, iar oaspeții au rupt echilibrul de la linia de pedeapsă.

Luka Doncic a avut o nouă prestație impresionantă la finalizare și recuperare. El a beneficiat de ajutor în faza de atac de la Rudy Fernandez și Fabien Causeur. Anthony Randolph și Felipe Reyes au fost responsabili cu muna de jos. Jaycee Carroll a înscris un coș de trei puncte la intrarea în ultimele trei minute de joc, aducând pe Real din nou în avantaj.

Ce dealaltă parte, Kevin Seraphin a avut o primă repriză remarcabilă la finalizare. El a speculat avantajul din spațiul de trei secunde, grație unui fizic impresionant și procedeelor specifice jocului de pivot. Totodată, a avut un avantaj major în duelurile cu pozițiile 4 din angrenatul echipei adverse. Adrien Moerman și Rakim Sanders au avut un aport impresionant în atac, iar veteranii Juan Carlos Navarro și Ante Tomic au ajutat în momente importante.

Moerman a avut 19 puncte, 5 recuperări, Seraphin a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, iar Sanders a totalizat 13 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Doncic a reușit 20 puncte, 10 recuperări, iar Fernandez a adăugat 10 puncte pentru madrileni.

Walter Tavarez a debutat în uniforma lui Real Madrid tocmai în duelul cu FC Barcelona. El a fost legitimat pentru a acoperi absențele de lungă durate ale lui Ognjen Kuzmic și Gustavo Ayon, la poziția 5. De asemenea, Trey Thompkins a revenit într-un meci din Liga ACB după o absență de mai bine de o lună. El a evoluat și în cursul săptămânii, în meciul din Euroligă, pierdut de madrileni. Reamintim că Sergio Llull și Jonas Maciulis au lipsit din angrenajul echipei antrenate de Pablo Laso. Primul ar putea reveni în februarie.

În schimb, FC Barcelona a fost lipsită de serviciile lui Victor Claver și Aleksandar Vezenkov, adică două piese importante la poziția 4. Totodată, catalanii au apelat la serviciile lui Phil Pressey pentru o jumătate de minut. Acesta și Petteri Koponen au fost singurii jucători care nu au punctat în acest meci din cele două echipe. Catalanii au optat pentru Pau Ribas ca opțiune secundară la poziția 1.

După acest meci, Real Madrid ajunge la 7-1 și suferă al 3-lea eșec în ultimele patru meciuri oficiale disputate, în toate competițiile. În schimb, FC Barcelona are 6-2 și se repliază după eșecul cu Anadolu Efes din Euroligă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.