FC Barcelona forțează Meciul 4 în semifinala cu Baskonia Gasteiz

FC Barcelona a câștigat Meciul 3 al seriei cu Baskonia Gasteiz din semifinalele Ligii ACB – ediția 2017/18. Rezultatul final al partidei de la Palau Blaugrana a fost de 67-65.

Finalul partidei l-a adus în prim plan pe Ante Tomic, autor a două coșuri consecutive pe ofensiva catalanilor. Tripla lui Rodrigue Beaubois a intercalat cele două reușite, după care Marcelinho Huertas a comis un fault în atac, iar Adam Hanga a pierdut posesia mingii. Astfel, Baskonia a avut ultima posesie la scorul de 66-65, însă Thomas Heurtel a izbutit o defensivă de excepție și a intrat în posesia mingii pentru a stabili victoria de la linia de pedeapsă.

Barcelona a terminat cu 4/22 la aruncările de trei puncte, însă a avut 54% la două puncte. Învingătorii au beneficiat de 18 vizite la linia de pedeapsă, raportatla cele doar opt ale bascilor. Lupta la recuperare a fost extrem de echilibrată (40-38, cu 13-14 la cele ofensive).

Ante Tomic (foto) a avut 15 puncte, 7 recuperări, Adam Hanga a adăugat 10 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, alți cinci jucători ai învingătorilor bifând cel puțin șase puncte. În replică, Tornike Shengelia a reușit 11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, alți trei jucători având câte 10 puncte pentru Baskonia.

Scorul general a devenit 2-1 pentru Baskonia. Duminică (10.06) se dispută Meciul 4, tot la Barcelona. Se joacă în sistemul cel mai bun din cinci partide. Jocul decisiv ar urma să se desfășoare la Fernando Buesa Arena din Vitoria.

Real Madrid s-a calificat în finala Ligii ACB după 3-0 în seria cu Gran Canaria. De altfel, formația antrenată de Pablo Laso este neînvinsă în playoff-ul actualei ediții de campionat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.