FC Barcelona egalează recordul absolut de triple într-un meci din Euroligă

FC Barcelona a egalat recordul absolut de coșuri de trei puncte marcate într-un meci din Euroliga masculină. Catalanii au transformat 19 aruncări de pe semicerc cu un procentaj de 62% la victoria repurtată în fieful lui Anadolu Efes Istanbul, scor 107-83.

Opt jucători ai echipei antrenate de către Svetislav Pesic au marcat cel puțin o dată de pe semicerc. Pau Ribas și Victor Claver au avut 4/4 la trei puncte fiecare. Thomas Heurtel a terminat cu 3/4.

Petteri Koponen, Adam Hanga, Edwin Jackson, câte două triple fiecare, respectiv Phil Pressey și Adrien Moerman, cu câte o reușită fiecare, au completat tirul Barcelonei.

În plus, formația din Barcelona a totalizat 27 pase decisive și a avut 39 reușite din acțiune la Istanbul. Gruparea blaugrana a terminat cu un procentaj de 62% la aruncările din acțiune.

Victoria la 24 puncte diferență a fost posibilă în condițiile în care Anadolu Efes a avut la rândul său cifre impresionante. Gruparea antrenată de către Ergin Ataman a terminat cu doar cinci posesii pierdute și a bifat 22 pase decisive, a avut 12 triple cu 43% la aruncările de pe semierc și 90% la linia de pedeapsă.

Barcelona a egalat recordul stabilit de Montepaschi Siena pe data de 9 noiembrie 2012. Italienii au înscris de 19 ori de la distanță într-un meci cu Asseco Prokom Gdynia.

Reamintim faptul că FC Barcelona parcurge unul dintre cele mai modeste sezoane din istorie în Euroliga masculină. Catalanii ratează pentru a 2-a oară consecutiv accesul în playoff-ul competiției. În pofida acestui lucru și a faptului că de ceva timp nu mai are șanse reale la un rezultat notabil în competiția supremă, formația blaugrana și-a regăsit plăcerea de a juca, având câteva prestații impresionante de la venirea lui Svetislav Pesic la cârma echipei. Desigur, lipsa presiunii asupra rezultatului are de regulă acest efect asupra oricărei echipe, însă e limpede că jucătorii formației din Barcelona iubesc meseria pe care o au și acest lucru se vede în felul în care joacă în meciurile practic fără o miză deosebită pentru ei și echipa loc.

Foto: www.euroleague.net
Video: www.eurohoops.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.