Bakken Bears a câștigat primul meci din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup 2017/18

Bakken Bears a triumfat în prima manșă a dublei cu ESSM Le Portel din sferturile de finală FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. Meciul desfășurat marți (20.03), în Danemarca, s-a încheiat cu scorul de 76-62.

Formația gazdă a câștigat fiecare secvență și a construit un avantaj de 14 lungimi în perspectiva manșei a 2-a, programată a se desfășura miercuri (28.03). Scorul pe sferturi a fost de 20-17, 22-18, 20-15, respectiv 14-12.

Învingătorii au cules 21 recuperări ofensive în acest meci, cu 12 mai multe decât adversarul. În plus, Bakken a avut un număr aproape dublu de vizite la linia de pedeapsă, dar s-a confruntat cu mari probleme la acest procedeu. Un avantaj important pentru danezi s-a consemnat și la posesiile pierdute (13-19).

Jeffery Crockett a totalizat 21 puncte, 9 recuperări, alți trei jucători depășind borna 10 la puncte marcate. În replică, Franklin Hassell a reușit 16 puncte, 7 recuperări pentru formația din Hexagon.

Se anunță un retur extrem de interesant, în cadrul căruia se va decide calificarea în semifinale. Pe de o parte, chiar dacă a pierdut, Le Portel are meritul de a fi ținut cea mai bună ofensivă din FIBA Europe Cup la 76 puncte marcate, cu aproape zece mai puțin decât media stagională. De altfel, Bakken a terminat cu 40% la aruncările din acțiune, confruntându-se cu probleme în mod deosebit la încercările de pe semicerc.

Pe de altă parte, Le Portel a eliminat în optimile de finală pe Dinamo Sassari, reușind să recupereze în manșa a 2-a deficitul de 17 puncte înregistrat la meciul disputat în Italia. În schimb, Bakken a câștigat în deplasare la 20 puncte pe terenul lui BK Ventspils, pentru ca apoi să cedeze pe teren propriu într-un meci în care obiectivul principal a fost gestionarea avantajului construit în tur.

Manșa inaugurală în celelalte dueluri din sferturile de finală se dispută miercuri (21.03) după următorul program:

Juventus Utena (Lituania) vs Sidigas Avellino (Italia)
Mornar Bar (Muntenegru) vs Donar Groningen (Olanda)
Umana Reyer Venezia (Italia) vs Nizhny Novgorod (Rusia)

Semifinalele și finala FIBA Europe Cup 2017/18 se dispută tot în dublă manșă eliminatorie.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.