AX Olimpia Milano îl va numi pe Ettore Messina în funcțiile de antrenor și manager

Ettore Messina va fi noul antrenor al lui AX Olimpia Milano. Anunțul oficial este așteptat, însă totul indică către acest deznodământ.

Messina va prelua funcția de antrenor principal, dar va activa ca un veritabil manager, urmând să-și asume toate deciziile ce țin de latura pur baschetbalistică la clubul lombard. Astfel, tehnicianul italian se va despărți de San Antonio Spurs, acolo unde era considerat principal candidat la funcția de antrenor principal după retragerea lui Gregg Popovich.

Nov 28, 2014; San Antonio, TX, USA; San Antonio Spurs assistant coach Ettore Messina reacts to a call against the Sacramento Kings during the first half at AT&T Center. Mandatory Credit: Soobum Im-USA TODAY Sports

Potrivit presei italiene, Messina a negociat direct cu familia Armani, sponsorul principal și proprietarul echipei de baschet din Milano. Părțile au ajuns la un acord și urmează să semneze documentele cât de curând.

Între timp, Olimpia Milano a anunțat despărțirea de antrenorul Simone Pianigiani. Părțile au semnat de comun acord clauza de reziliere. Amintitul tehnician a condus echipa în ultimii doi ani. În sezonul 2018/19, italienii au ratat la limită calificarea în playoff, după care Milano a fost eliminată de Sassari în semifinalele campionatului din Italia.

Messina va fi primul manager-antrenor din Euroligă. El se întoarce în Europa după cinci sezoane în calitate de asistent la Spurs. În trecut, Ettore a antrenat pe Benetton Treviso, Virtus Bologna, Real Madrid și CSKA Moscova, respectiv echipa națională a Italiei. Messina a câștigat Euroliga de patru ori în carieră.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.