Avtodor Saratov schimbă din nou antrenorul

Avtodor Saratov continuă să schimbe antrenorul. Echipa din Rusia a anunțat concedierea lui Dusan Alimpijevic și readucerea lui Evgeny Pashutin în funcție.

Mutarea vine după ce Pashutin a obținut doar șapte victorii în primele 17 etape ale campionatului din Italia, alături de Pallacanestro Cantu. Cu acest bilanț, formația amintită se situează pe locul al 11-lea din totalul de 16 poziții în Lega Basket Serie A.

În schimb, Alimpijevic a preluat pe Avtodor în luna noiembrie 2018. În cele două luni și jumătate, tehnicianul sârb a obținut patru victorii și tot atâtea înfrângeri în Liga VTB, respectiv patru victorii din cinci partide în FIBA Europe Cup. Rușii sunt aproape de calificare în playoff-ul competiției continentale și se situează pe locul 8 în Liga VTB.

Revenirea lui Pashutin se consemnează la jumătate de an după ce a fost concediat de Saratov. Aspectul interesant este legat de faptul că Avtodor i-a prelungit contractul tehnicianului rus după ce a ghidat echipa spre locul 5 în sezonul regulat al precedentei ediții în Liga VTB. Saratov a pierdut apoi cu 3-0 în seria cu Zenit St. Petersburg, în primul tur al playoff-ului, motiv pentru care a fost concediat la zece zile după ce i-a fost prelungit contractul.

În pofida acestor întâmplări, Pashutin se întoarce la această echipă. Una care concediază un antrenor în condițiile în care el a obținut opt victorii în 13 meciuri oficiale și echipa este în grafic pentru rezultate favorabile în ambele competiții în care este angrenată.

Pashutin preluase pe Avtodor Saratov în noiembrie 2017, după ce echipa amintită începuse sezonul cu Andrea Mazzon în funcție.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.