24secunde.ro este susținut momentan de Adrian Micinic și Costin Marinescu, doi pasionați ai fenomenului cu ”ștate vechi” în ”presa baschetbalistică” din România (numaibaschet.ro, halfcourt.info, totalbaschet.ro, realizatori ai TotalBaschet Radio show la Radio GSP).

Amândoi iubesc baschetul, dar nu numai ce se întâmplă în teren, ci și ce este în afara sa, adiacent.  Le place să vadă că echipele acordă importanță marketingului, părții de business a sportului, și speră ca într-o zi acesta să devină un aspect important în activitatea fiecărui club din România. De aceea și scriu despre asta de fiecare dată când au ocazia.

De asemenea, iubesc statisticile, le considerăm un lucru extrem de important în analiza oricărui meci și le prezintă ori de câte ori acestea exprimă ceva important. Dar, în același timp, tind să privească dincolo de formulele seci ale excelului și să găsească semnificația fiecărei cifre.
Adrian o face mai cumpătat. El este cel ce măsoară de trei ori înainte de a tăia, cel ce, întotdeauna, caută să privească lucrurile din toate unghiurile, acordă oricărei erori circumstanțe atenuante. Nu poți fi deranjat de un text de-al lui. În schimb, îți poate fi rușine.

Costin este mai puțin tolerant cu greșelile protagoniștilor din baschetul autohton, dar nu ezită niciodată să laude atunci când situația o cere. Trage concluziile vehement, cu observații la limita dinspre sarcasm a ironiei. Textele lui împart cititorii în două tabere, iar protagoniștii materialelor îl felicită sau înjură.

Adrian preferă o intercepție reușită în urma unei capcane și abia apoi un capac. Costin sare de pe scaun când vede un capac și aplaudă o intercepție doar dacă faza se termină cu coș marcat. Dar amândoi iubesc baschetul și iubesc să scrie despre el.

Pe Adrian îl găsiți și pe pagina persoanlă de Facebook și contul de Twitter

Pe Costin îl găsiți și pe pagina personală de Facebook

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.