Australia învinge Team USA în prezența a peste 52.000 spectatori!

Australia s-a impus în cel de-al 2-lea meci amical disputat în compania Team USA pe Marvel Stadium din Melbourne. Meciul desfășurat sâmbătă (24.08), cu o săptămână înaintea debutului FIBA Basketball World Cup 2019 s-a încheiat cu scorul de 98-94. La meci au asistat 52.089 spectatori.

A fost o partidă echilibrată pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Australia a trecut definitiv la conducere în minutul 36, cu o triplă semnată Joe Ingles ce a dus scorul la 88-87. Apoi, Patty Mills a desprins Boomers la două posesii. De altfel, australianul de la San Antonio Spurs a marcat ultimele zece puncte ale gazdelor într-o victorie istorică pentru naționala de la Antipozi.

Foto: Basketball Australia (Twitter)

Cel mai surprinzâtor aspect legat de acest meci este numărul de doar șase recuperări ofensive obținut de Team USA. De altfel, Boomers au câștigat această luptă cu 41-35 la general.

Patty Mills a avut 30 puncte, Andrew Bogut a adăugat 16 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Joe Ingles a izbutit 15 puncte, iar Aaron Baynes a terminat cu 13 puncte pentru învingători. Toți jucătorii enumerați au evoluat în NBA în ultimul sezon.

Kemba Walker a replicat cu 22 puncte, Harrison Barnes a adăugat 20 puncte, iar Donovan Mitchell a încheiat cu 12 puncte. Kyle Kuzma a lipsit de la americani. În schimb, a jucat pentru prima dată Marcus Smart.

În urmă cu două zile, în aceeași locație, Team USA a învins cu 102-86, după un parțial de 32-18 în sfertul 3.

Este prima înfrângere pentru Team USA cu jucători din NBA în componență de la semifinale FIBA Basketball World Cup 2006. Atunci, americanii cu Mike Krzyzewski antrenor și cu 12 jucători din NBA au fost învinși de Grecia cu scorul de 101-95. De atunci naționala masculună a Statelor Unite ale Americii a câștigat două titluri mondiale și trei olimpice. Toate sub comanda lui Coach K. FIBA Basketball World Cup 2019 este primul eveniment la care americanii participă după ce Krzyzewski a renunțat la cârma primei reprezentative.

Ambele echipe continuă pregătirile pentru FIBA Wold Cup. Americanii vor mai juca un meci de pregătire, în compania Canadei, pe 26 august. Turneul final are loc în China și demarează pe 31 august.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.