SUA vs Australia în finala Campionatului Mondial de baschet feminin 2018

Statele Unite ale Americii și Australia se vor duela în finala Campionatului Mondial de baschet feminin – ediția 2018, la Tenerife. Cele două au confirmat parcursul impresionant de până acum și au eliminat Belgia și Spania din cursa pentru medalia de aur.

În prima semifinală, SUA a învins Belgia cu scorul de 93-77. Prima repriză a fost disputată, secvența de deschidere fiind adjudecată de belgience cu scorul de 26-21. La jumătatea partidei scorul era de 40-39 în favoarea americancelor. Acestea s-au desprins decisiv în sfertul al 3-lea, cu un parțial de 33-18. Ultimul act nu a mai schimbat nimic.

Diana Taurasi, una dintre cele mai bune jucătoare de baschet ale tuturor timpurilor, a totalizat 26 puncte, 3 pase decisive pentru formația învingătoare. Breanna Stewart a adăugat 20 puncte, 7 recuperări, iar Brittney Griner a încheiat cu 16 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții. În replică, Emma Meesseman a reușit 23 puncte, 6 recuperări pentru Belgia.

În cea de-a 2-a semifinală, Australia a depășit Spania pe revenire. Rezultatul final a fost de 72-66. A fost un meci cu oscilații în jocul celor două protagoniste. Naționala de la Antipozi a câștigat primul sfert cu 23-15, pentru ca apoi ibericele să realizeze un parțial de 43-27 prin care a trecut în avantaj, scor 58-50, înregistrat la intrarea în sfertul decisiv. Australia a reușit un parțial de 22-8 în ultimul sfert pentru a se impune.

Liz Cambage a reușit 33 puncte, 15 recuperări, Kaeit Ebzery a adăugat 10 puncte, iar Cayla George a terminat cu 9 puncte, 11 recuperări pentru Australia. În replică, Astou Ndour a reușit 17 puncte, dar a fost eliminată pentru cinci greșeli personale și nu a fost prezentă pe parchet în momentele cheie ale jocului. Alba Torrens a încheiat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru iberice.

Așadar, în finala Women’s Basketball World Cup 2018 se duelează campioana mondială în exercițiu și echipa care este de departe cea mai valoroasă, talentată și pregătită în baschetul feminin, Team USA, respectiv individualitatea cea mai de seamă a disciplinei la ora actuală, Liz Cambage, liderul Australiei. Se anunță o misiune infernală pentru naționala de la Antipozi, Cambage urmând să se duelează cu Griner, una dintre cele mai fizice jucătoare din baschetul feminin. Belgia și Spania se duelează în finala mică!

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.