Australia este prima semifinalistă a concursului de baschet masculin la J.O. 2016

Primul joc din cadrul fazelor eliminatorii ale concursului de baschet masculin de la Jocurile Olimpice 2016 a consemnat o victorie zdrobitoare pentru surpriza plăcută a ediției de la Rio. Australia a confirmat jocul impresionant din faza grupelor cu o victorie categorică asupra Lituaniei, scor 90-64.

Partida a demarat cu trei coșuri de trei puncte semnate Matt Dellavedova în primul sfert. Naționala de la Antipozi a avut o execuție ofensivă deosebită, circulația mingii fiind cu adevărat impresionantă. La capătul primei secvențe scorul era de 26-17. A urmat alte două sferturi în care reprezentanta Emisferei Sudice a înscris cu câte două puncte mai mult decât adversarul. Astfel, la intrarea în sfertul 4, diferența era de 27 puncte. Ultimele zece minute de joc nu au adus schimbarea.

Similar jocurilor precedente, Australia a avut un ritm impresionant de joc. Circulația mingii, atmosfera bună și încrederea cu care și-a executat acțiunile au permis formației învingătoare să controleze jocul și bage adversarul în criză de timp încă de la început, prin prisma desprinderii consistente. În plus, Lituania a avut doar 33% la aruncările libere și a terminat cu un număr dublă de posesii pierdute.

Patty Mills a avut 24 puncte, Aron Baynes a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Matt Dellavedova a terminat cu 15 puncte, iar Joe Ingles a terminat cu 10 puncte și 5 pase decisive pentru învingători. Mantas Kalnietis a avut 1 puncte, 5 pase decisive, iar Antanas Kavaliauskas a terminat cu 12 puncte pentru baltici.

Este cel de-al 5-lea succes din șase partide disputate de elevii lui Andrej Lemanis la concursul de baschet masculin de la Rio. Singurul eșec s-a consemnat în compania Team USA. În schimb, Lituania părăsește competiția după cea de-a 3-a înfrângere consecutivă. Balticii au început turneul cu trei victorii, dar l-au continuat cu trei eșecuri zdrobitoare (50 puncte cu Spania, 9 puncte cu Croația).

Australia a obținut cel mai bun rezultat în concursul de baschet masculin de la Jocurile Olimpice în 1988, 1996 și 2000. De fiecare dată a ocupat locul 4.

Lituania este eliminată în sferturile de finală pentru a 2-a oară consecutiv la Jocurile Olimpice. În prealabil, balticii au obținut trei clasări pe locul al 3-lea, urmate de două clasări pe locul al 4-lea. Balticii sunt vicecampioni ai Europei în 2013 și 2015.

În semifinale, Australia se întâlnește cu învingătoarea meciului dintre Croația și Serbia.

Foto: fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.