Atlanta revine de la -26 în ultimele 12 minute și învinge campioana NBA

Atlanta Hawks au realizat o revenire uluitoare. Gruparea antrenată de Mike Budenholzer a învins campioana NBA în exercițiu – Cleveland Cavaliers, scor 126-125, după o repriză de prelungiri în manieră de-a dreptul incredibilă.

Cavs s-au desprins la 17 puncte pe parcursul primului sfert și conduceau cu scorul de 93-67 la intrarea în secvența decisivă. Hawks au reușit să anuleze un deficit de 26 puncte înregistrat pe tabela de marcaj cu 12 minute rămase din timpul regulamentar de joc.

Paul Millsap a înscris o aruncare de la semidistanță, chiar pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de joc, prin carew Atlanta a restabilit egalitatea la 111. Astfel, meciul a intrat în prelungiri. Cleveland a început mai bine repriza de prelungiri, însă Atlanta a terminat-o în forță, reușind să se impună pentru una dintre cele mai spectaculoase răsturnări de situație din istoria NBA.

Millsap a totalizat 22 puncte, 9 recuperări, Tim Hardaway Jr a adăugat 21 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, iar Dwight Howard a încheiat cu 19 puncte, 5 recuperări în contul învingătorilor. Kyrie Irving a replicat cu 45 puncte, 9 pase decisive, iar LeBron James a totalizat 32 puncte, 16 recuperări și 10 pase decisive pentru Cavaliers.

Este a 3-a răsturnare de situație de acest gen consemnată în NBA din 1954 și până în prezent, adică de la introducerea timpului de atac în baschetul profesionist.

Atlanta are 42-38 la general și se situează pe locul al 5-lea în Conferința Est. În schimb, Cleveland are 51-29, fiind pe primul loc, la egalitate cu Boston.

Related Post

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Site Footer

Sliding Sidebar