Asociația arbitrilor din Spania admite erorile din finala Copa del Rey 2019

AEBA, asociația arbitrilor de baschet din Spania, a admis erorile de arbitraj consemnate în prelungirile finalei Copa del Rey 2019. Organismul amintit a emis un comunicat oficial la mai puțin de 24 ore de la încheierea meciului dintre FC Barcelona și Real Madrid, unul dintre cele mai spectaculoase ale sezonului în Europa.

Iată conținutul comunicatului emis de AEBA:

„Asociația arbitrilor comunică următoarele în legătură cu cele întâmplate la meciul din finala Cupei Spaniei:

Admitem existența unor erori grave de arbitraj spre finalul meciului.

Acceptăm și ne supunem tuturor deciziilor pe care conducerea ACB le va lua în legătură cu aceste erori.

Suntem la dispoziția ACB pentru a continua și intensifica eforturile de îmbunătățire a calității arbitrajelor. Suntem deschiși la noi și/sau suplimentare ședințe de pregătire.

Ne exprimăm deplina încredere în colectivul de arbitri. Arbitrii care oficiază meciurile organizate de ACB sunt cel mai bine pregătiți din punct de vedere tehnic, al pregătirii și cunoștințelor specifice arbitrajului.

Arbitrii noștri sunt recunoscuți la nivel internațional, participând la evenimente, competiții, campionate și turnee, unde au fost apreciați pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Cu toate acestea, arbitrii nu pot să depășească condiția umană și sunt expuși greșelii similar oricărui om în domeniul său de activitate. Erorile ne afectează pe toți, însă din acest motiv continuăm să muncim și să ne perfecționăm. Nu ne vom abate de la acest drum.

Suntem afectați de faptul că atenția presei și opiniei publice s-a îndreptat asupra noastră. Admitem că acest lucru se întâmplă pe bună dreptate și recunoaștem atunci când greșim, așa cum este cazul de față. Ne afectează pentru că respectăm în egală măsură fiecare club, echipă, jucător și fan.

Vom continua munca cu departamentul tehnic al ACB pentru a ne perfecționa prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Un arbitru este nevoit să ia 300 de decizii pe meci. La acest volum se adaugă tensiunea și stresul, care se intensifică spre finalul unui meci echilibrat, acestea crescând cu atât mai mult într-un meci cum a fost cel de ieri, cu o miză imensă, între două echipe foarte puternice și în care întreaga atenție a fost îndreptată către arbitri.

Cu toată sinceritatea dorim să transmitem că ne dorim ca astfel de întâmplări să nu se mai consemneze în viitor și să ne bucurăm de lucrul care ne unește pe toți: jocul de baschet.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.