Ashley Walker va juca în WNBA

Ashley Walker, sportiva americană cu cetățenie română, a fost legitimată de Los Angeles Sparks, în WNBA. Ea este cea de-a 3-a jucătoare care evoluează pentru naționala României legitimată la o echipă din liga profesionistă de baschet feminin.

Anunțul a fost făcut de Penny Toler, general manager-ul echipei californiene. Actualmente, Walker evoluează în Europa pentru Mersin, din Turcia. Ea are medii de 16.4 puncte, 8.3 recuperări, 2.5 intercepții și 2.4 pase decisive pe meci în campionatul Semilunei, respectiv 20 puncte, 8.8 recuperări, 2.5 intercepții și 1.8 pase decisive în FIBA Europe Cup Women.

Foto: FIBA.basketball

Walker a fost aleasă cu opțiunea a 12-a în Draft-ul din anul 2009. Ashley a jucat în sezonul 2010 pentru Tulsa, respectiv pentru Connecticut în 2013. În acele vremuri ea nu avea cetățenie română.

Pe plan european, Ashley Walker a jucat în Israel, Ucraina, Turcia, Italia și România. La nivel universitar a jucat pentru University of California, Berkeley. Ea este liderul all time al echipei de baschet feminin a amintitei universități la recuperări respectiv aruncări libere, marcate și executate.

Anterior, Florina Pașcalău și Gabriela Mărginean au făcut parte din echipe angrenate în WNBA.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.