Oficial: CSU Asesoft Ploiești l-a anunțat pe Chris Cooper!

cooper

21 iulie 2014

CSU Asesoft Ploiești a confirmat legitimarea lui Chris Cooper.

18 iulie 2014

Chris Cooper este noua achiziție a echipei CSU Asesoft Ploiești, informează site-ul eurocupbasketball.com. Baschetbalistul american, în vârstă de 24 ani, măsoară 2.05 metri și evoluează pe post de pivot.

Absolvent al universității Old Dominion în anul 2012, Cooper va fi reunit cu Gerald Lee, pivotul de bază al Asesoftului în sezonul 2013/14. Astfel, campioana României va avea în componență tandemul de pivoți ai universității amintite. Cei doi au fost colegi de echipă în sezoanele 2008/09 și 2009/10.

După absolvire, Chris a fost selectat în draftul NBDL de către Bakersfield Jam, cu opțiunea numărul 31. El a petrecut sezonul 2012/13 în liga de dezvoltare din SUA, unde a bifat 47 prezențe, având medii statistice de 3.9 puncte și 5.8 recuperări pe meci.

În luna iulie a anului 2013, Cooper a semnat primul său contract pe plan european. El a optat să accepte oferta lui BC Siauliai, din Lituania. Aici a avut 36 meciuri jucate în campionatul național al țării amintite și a avut statistici de 7.0 puncte, 5.0 recuperări, 0.9 pase decisive și 0.6 capace cu 1.2 posesii pierdute pentru un coeficient de 7.9 la eficiență.

De asemenea, a avut 18 meciuri jucate în Liga Baltică pentru o linie statistică de 8.8 puncte, 5.9 recuperări și 0.9 capace cu 1.6 posesii pierdute pentru 10.2 la eficiență.

În cei doi ani de profesionism, Chris Cooper a îndeplinit sarcini de rezervă la poziția de pivot. Aceleași sarcini îi vor fi încredințate și de CSU Asesoft Ploiești în sezonul competițional 2014/15.

Prin legitimarea lui Cooper, Asesoft are în componență trei jucători străini de pozițiile 4-5. Ceilalți doi sunt Gerald Lee și Dragan Labovic.

Foto: basketnews.lt

1 comentarii On Oficial: CSU Asesoft Ploiești l-a anunțat pe Chris Cooper!

  • ba au confirmat aducerea lui- in articolul despre Marius Runkauskas scrie in primul paragraf „….prin venirile lui Labovic și Cooper”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.