Asesoft impresionează de la distanță în ultimul meci al sezonului 2014/15

CSU Asesoft Ploiești a câștigat finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15 grație unui tir de la distanță impresionant. Prahovenii s-au impus la Târgu-Mureș cu scorul de 86-76 și au încheiat seria cu BC Mureș, cu scorul general de 3-0.

Formația pregătită de către Sașa Ocokoljic a înscris mai mult de jumătate din puncte din aruncări de la mare distanță. Prahovenii au terminat meciul cu 16/30 la aruncările din spatele semicercului pentru un procentaj de 53%.

Marius Runkauskas a avut șapte reușite de la mare distanță, iar Cătălin Burlacu a adăugat cinci astfel de aruncări. Alți trei jucători au punctat din afara semicercului în această partidă pentru Asesoft. Este vorba despre Jonte Flowers (două), respectiv Levi Szijarto și Michalis Pelekanos (câte una fiecare).

Interesant este că Asesoft a avut cu 20 procente mai puțin decât adversarul la aruncările de două puncte, a terminat cu mai puține reușite și cu procentaj mai modest decât BC Mureș la aruncările de pedeapsă, a fost egală la recuperări și a avut o recuperare ofensivă mai puțin, a avut mai multe posesii pierdute, iar raportul intercepțiilor i-a fost detrimental (1-7).

Nimic nu a contat într-un meci în care Asesoft a avut 16/30 pentru 53% la trei puncte. Cu atât mai mult cu cât Mureș a terminat cu 2/20 pentru 10% la acest procedeu.

Ploieștiul a avut 15/33 la aruncările de două puncte. Adică 30 puncte din interiorul semicercului. Aici trebuie notat faptul că Asesoft a avut 14/25 din spațiul de trei secunde și 1/8 de la semidistanță. În fine, prahovenii au terminat cu 8/11 la linia de pedeapsă.

Așadar, CSU Asesoft a avut 48 puncte de la mare distanță, respectiv 38 din interiorul semicercului. Rezultă că 56% din totalul punctelor în Meciul 3 al finalei LNBM au venit din aruncări de la distanță. Media stagională de puncte marcate din spatele semicercului a fost de 27.6 pe meci, reprezentând 34% din totalul punctelor echipei.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.