Asesoft își apără terenul propriu și face 2-0 în finala LNBM

CSU Asesoft Ploiești a câștigat Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15, disputată în compania lui BC Mureș. Confruntarea transmisă în direct la DigiSport s-a încheiat cu scorul de 81-67. Scorul general devine 2-0.

Primii cinci
Ploiești – Pot, Runkauskas, Flowers, Burlacu, Cooper
Mureș – Adamovic, Dykes, Peciukas, Ivanovic, Barro

Adamovic a resimțit absența din Meciul 1, aruncând la coș la primul contact cu mingea în această partidă. Ardelenii au apelat la switching defense în deschiderea confruntării. Mureș efectuează primele patru aruncări în acest joc din spatele semicercului. Vizitatorii se desprind la 10-2 în primele trei minute de joc, moment în care Ocokoljic cere timp de odihnă. După reluare formația gazdă marchează de două ori, iar Dykes este retras pe bancă. Nivelul de apărare al prahovenilor se asprește, dar ofensiva gazdelor nu funcționează la cel mai bun nivel. Adamovic construiește tranziția pentru formația din Târgu-Mureș, care se desprinde la zece puncte pe tabela de marcaj. Flowers reușește din nou să profite de lipsa de atenție în situații considerate moarte de adversari pentru a obține intercepții. De asemenea, americanul izbutește și o recuperare ofensivă. Zigeranovic este găsit în spațiul de trei secunde pentru a contiinua revirimentul amfitrionilor. Primul act se termină cu 21-18 în favoarea oaspeților.

Sfertul al 2-lea demarează cu tripla lui Pelekanos, prin care amfitrionii egalează situația pe tabela de marcaj, după care Runkauskas înscrie de la mare distanță pentru a trece echipa din Ploiești în avantaj pentru prima dată în acest meci. Adamovic continuă să dinamiteze tranziția echipei oaspete, Gajovic marcând de două ori din spațiul de trei secunde. În schimb, Ivanovic creează din spațiul de trei secunde pentru colegii săi, iar Mureșul trece la conducere. Flowers face de toate, atât în ofensivă, cât și în defensivă pentru echipa din Ploiești. Adamovic înscrie primele sale puncte în finala LNBM cu o aruncare de trei puncte din blocajul lui Barro. Szijarto răspunde, fiind invitat de apărarea adversă să arunce. Jocul ofensiv al amfitrionilor produce la fiezare acțiune în aceartă perioadă de joc în condițiile în care oaspeții au insistat cu switching defense-ul. Adamovic înscrie din zero grade, după recuperarea lui Barro, care a cules aruncarea lui Ivanovic ce nu a atins instalația. Burlacu răspunde imediat, dar apoi este sancționat cu a 3-a greșeală personală. Flowers punctează din spatele semicercului și stabilește scorul la pauză, 45-41 în favoarea echopei sale.

Repriza a 2-a începe cu Szijarto, Pelekanos și Zigeranovic în locul lui Pot, Burlacu și Cooper. Oaspeții marchează primele șapte puncte ale secvenței a 3-a pentru a schimba situația la conducere. Szijarto punctează pe pătrundere pentru Asesoft, însă Dykes iese la rampă cu o acțiune individuală excepțională, fiind faultat de Szijarto, care comite a 3-a greșeală personală. Pelekanos înscris din 45 de grade. Ocokoljic efectuează modificări, Pot și Cooper revenind pe parchet. Mureșul îl trimite la odihnă pe Dykes după o nouă perioadă cu efort impresionant. Flowers înscrie după trei recuperări ofensive pentru echipa prahoveană în aceeași fază. Runkauskas marchează din spatele semicercului și gazdele revin în avantaj în minutul 27 al partidei, moment în care Prakuraitis solicită timp de odihnă. Adamovic creează și în pozițional, cu un back door pass pentru Barro. Replica vine de la Burlacu, cu un serviciu de pe semicerc la Zigeranovic în spațiul de trei secunde. Căpușan este trimis în teren pentru prima dată în acest meci în minutul 28 al partidei. El ratează o bună oportunitate de a puncte la câteva secunde după ce a intrat în teren, în condițiile în care nu a fost încălzit deoarece a stat tot meciul pe bancă. Apoi, el greșește un serviciu și îi permite lui Pot să lanseze contraatacul. Sfertul al 3-lea se termină în nota de dominare a gazdelor cu scorul de 67-60.

Secvența a 4-a demarează cu mai multe incidente între Burlacu respectiv Peciukas și Barro. Cel din urmă înscrie pe recuperare ofensivă, dar Zigeranovic răspunde la celălalt panou. Oaspeții nu au soluții, Barro aruncând din spatele semicercului. Amfitrionii domină la recuperare ofensivă, lucru ce îi ajută să prelungească acțiunile de atac. Burlacu îl blochează pe Dykes, care este imprecis și la linia de pedeapsă, iar cele două echipe aveau câte două puncte marcate la jumătatea sfertului decisiv. Asesoft joacă cu Runkauskas la poziția 1, respectiv cu Pelekanos la poziția 3. Barro se accidentează, fiind înlocuit cu Lazar. Runkauskas îl servește pe Coopre pentru cel de-al 3-lea coș din acțiune în secvența decisivă după șapte minute de joc. Oaspeții nu pot să înscrie nici din aruncări complet deschide, iar Pelekanos mărește ecartul la zece puncte pe pătrundere. Adamovic înscrie pe pătrundere și este faultat, dar reușita din acțiune este anulată deoarece Dykes s-a agățat de plasa coșului. Finalul nu aduce schimbarea, prahovenii controlând situația pe tabela de marcaj în condițiile în care BC Mureș a avut mai dificultăți din punct de vedere ofensiv pe tot parcursul secvenței decisive.

Remarcați
Ploiești – Runkauskas 20 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Flowers 18 puncte, 7 recuperări, Zigeranovic 14 puncte, 7 recuperări
Mureș – Barro 15 puncte, 13 recuperări, Dykes 15 puncte, Adamovic 12 puncte, 7 pase decisive, Peciukas 10 puncte, Gajovic 10 puncte

Meciul 3 se dispută duminică (24.05), ora 19, la Târgu-Mureș. Acest meci va fi decisiv pentru ardeleni.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.