Arturas Valeika continuă alături de CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a anunțat continuarea colaborării cu Arturas Valeika. Lituanianul a semnat un contract pe sezonul 2019/20, acesta urmând să fie cel de-al 3-lea pentru pivotul înalt de 2.07 metri în Liga Națională.

Valeika a fost piesă de bază la câștigarea de către formația bihoreană a titlurilor naționale în ultimii doi ani. El evoluează la poziția 5.

De la venirea în România, Arturas a bifat 76 prezențe în Liga Națională și opt în Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.1 recuperări (1.6 ofensive), 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 capace pentru 11.4 la eficiență în peste 23 minute pe meci. Arturas are procentaje de 63% la aruncările de două puncte, 22% la trei puncte, respectiv 65% la linia de pedeapsă.

Deși nu este un jucător care să marcheze cu regularitate, Valeika este o piesă de mare importanță în mecanismul ofensiv al echipei orădene. Nu doar blocajele (pick) sale, dar și modul în care înțelege jocul de baschet îl fac un jucător deosebit de util formației bihotene.

În plus, Arturas este unul dintre cei mai importanți jucători defensivi ai LNBM de la venirea în această competiție. El se apără remarcabil în mismatch și are capacitatea de a evolua eficient în sisteme defensive colective.

După ce a evoluat patru sezoane în NCAA, Valeika și-a început cariera profesionistă în Germania, la Bremenhaven. Ulterior a jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai, Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys.

Valeika se alătură listei consistente de jucători care și-au prelungit contractul cu CSM CSU Oradea. Ceilalți sunt Giordan Watson, Kris Richard, Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Edi Petrescu, Nikola Markovic și Dragan Zekovic. De asemenea, Oradea a anunțat legitimarea lui Cătălin Baciu. În schimb, roș-albaștrii s-au despărțit de Bogdan Țîbîrnă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.