Arike Ogunbowale, eroina Final Four-ului NCAA Women 2018

Final Four-ul campionatului universitar (NCAA) de baschet feminin (Division 1) – ediția 2018 a fost adjudecat de Notre Dame. Succesul acestei echipe s-a consemnat cu două victorii conturate în ultima secundă de joc. Performanță reușită în semifinala cu etern favorita Connecticut, respectiv în finala cu Mississippi State.

Arike Ogunbowale a fost eroina Final Four-ului. Ea a înscris un coș de două puncte cu o secundă rămasă pe timpul de joc al reprizei de prelungiri din meciul cu Connecticut, formație antrenată de către Geno Auriemma – cel mai titrat antrenor din istoria baschetului universitar feminin. Notre Dame a învins cu scorul de 91-89.

Două zile mai târziu, Ogunbowale a transformat o aruncare de trei puncte când pe timpul de joc mai erau 0.2 secunde, pentru a ghida pe Notre Dame spre titlul NCAA feminin în urma finalei disputate în compania lui Mississippi State. Rezultatul final a fost de 61-58.

Ambele reușite semnate de Arike Ogubowale s-au consemnat în condițiile în care scorul era egal, 89-89, respectiv 58-58.

Turneul final din acest an la baschet feminin s-a desfășurat la Nationwide Arena din Columbus, statul Ohio.

Notre Dame Fightins Irish obține al 2-lea titlu NCAA din istorie la feminin. Primul datează din 2001. Universitatea amintită a pierdut patru finale, în 2011, 2012, 2014 și 2015. Aceasta a fost a 8-a prezență la Final Four în întreaga istorie și a 6-a în ultimii opt ani.

Toate performanțele reușite de către echipa feminină de baschet a universității Notre Dame s-au consemnat sub comanda lui Muffet McGraw. Acesta are 31 sezoane la cârma echipei. El a obținut victoria cu numărul 800 în campionatul universitar de baschet feminin chiar în finala turneului din acest an.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.