BCM U FC Argeș Pitești a stabilit un nou record stagional de recuperări ofensive

BCM U FC Argeș Pitești a stabilit un nou record stagional absolut în Liga Națională de baschet masculin, Grupa valorică A. lb-violeții au cules 24 recuperări ofensive în confruntarea pierdute pe teren propriu, scor 80-83, în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Confruntarea a avut loc miercuri (05.12) și contează pentru etapa a 8-a.

Elevii lui Florin Nini au cules 24 mingi sub panoul advers. Este cea mai bună performanță stagională în GVA. De notat că recordul precedent a fost deținut tot de piteșteni, aceștia culegând 22 recuperări ofensive în partida cu Steaua, de la București.

Piteștiul a avut avantaj și la posesii pierdute (8-13), respectiv la mingi câștigate (5-4). De aici rezultă un raport al aruncărilor din acțiune de 75-49 în favoarea alb-violeților.

În pofida acestor avantaje, trupa lui Nini a pierdut. Acest lucru se explică prin faptul că gazdele au avut 37% la aruncările din acțiune, iar Clujul a încheiat cu 51%. Chiar și așa, BCM U FC Argeș Pitești a avut mai multe reușite din acțiune (28-25). În schimb, Clujul a avut 25/33 la linia de pedeapsă, față de 14/22 pentru Pitești.

BCM U FC Argeș Pitești are o medie stagională de 40.0 recuperări pe partidă, cu care se situează pe prima poziție în prima grupă valorică din LNBM. Alb-violeții au 15.0 recuperări ofensive pe meci, cu care ocupă tot primul loc în GVA.

Echipa antrenată de Florin Nini are 3-5 la general. Echipa amintită are o serie de trei înfrângeri. Piteștiul urmează să dispute al 3-lea meci consecutiv pe teren propriu după cele cu Oradea și Cluj. Adversar este CSU Sibiu. Partida are loc luni (10.12), ora 19.45, în direct la DigiSport.

Foto: BCMU FC Arges Pitesti (Facebook)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.