Arbitraj – Exemplu de greșeală antisportivă, conform noilor interpretări adoptate de FIBA

Începând de la data de 1 octombrie 2017, FIBA a implementat noi măsuri de interpretare a greșelii antisportive. Prin urmare, la ora actuală există foarte multe fețe nedumerite cu privire la anumite situații interpretare de arbitri ca fiind greșeli antisportive.

Basketball Champions League, prin intermediul deja cunoscutei rubrici săptămânare intitulată „Tough Calls„, prezintă o serie de decizii de arbitraj, fie corecte sau eronate pentru a explica ce anume se întâmplă, în conformitate cu regulamentul jocului de baschet.

O situație legată de greșeală antisportivă este prezentată în imaginile alăturate, iar explicația oficială în rândurile de mai jos, preluată și tradusă de pe site-ul www.championsleague.basketball.

Jucătorul aflat în defensivă creează un contact continuu din spate cu adversarul, în timp ce acesta încearcă să alimenteze jocul de tranziție al formației aflate în posesia mingii. Acest contact nu reprezintă o încercare legitimă de a juca mingea în mod direct, ori de a o juca în spiritul regulamentului.

Arbitrul dictează greșeală antisportivă. Decizie: corectă.

Așadar, celebrul „fault tactic” nu mai poate fi aplicat în situații de contraatac sau tranziție ofensivă. Prețul unei astfel de acțiuni este greșeală antisportivă, în contul căreia se dictează două aruncări libere și posesie în favoarea echipei aflate în posesia mingii.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.