Antrenori din 12 țări au câștigat cel puțin o dată trofeul de Euroligă!

Antrenori proveniți din 12 țări au câștigat de-a lungul timpului Euroliga masculină – cel mai râvnit trofeu în baschetul european la nivel de club. Cele mai multe trofee, 19 la număr, le-au strâns antrenorii sârbi.

Cinci antrenori din Serbia au obținut această performanță. Lider incontestabil și probabil de neatins este Zeljko Obradovic, care a obținut trofeul de Euroligă în nouă rânduri, alături de cinci echipe.

Bozhidar Maljkovic are patru trofee cu trei echipe, Alexander Nikolic a triumfat de trei ori, Dusan Ivkovic a reușit performanța de două ori, iar Svetislav Pesic o dată.

Locul 2 pe națiuni revine Italiei, cu 11 trofee câștigate de șase antrenori. Cel mai titrat este Ettore Messina cu patru titluri de Euroligă. Valerio Bianchini și Sandro Gamba au câte două trofee, iar Cesare Rubini, Giancarlo Primo și Franco Casalini au câștigat câte un trofeu.

Spania a câștigat zece trofee cu cinci antrenori. Lider este Pedro Ferrandiz cu patru performanțe. Pablo Laso și Lolo Sainz au câte două, iar Xavi Pascual și Joaquin Hernandez au câștigat câte un trofeu de Euroligă.

Rusia se situează pe locul al 4-lea, având șase trofee cucerite cu doi antrenori. Alexander Gomelsky are patru trofee, iar Evgeny Alekseev a triumfat de două ori.

Locul al 5-lea revine Israelului, țară ce a câștigat cinci trofee de Euroligă cu trei antrenori. Pini Gershon a triumfat de trei ori, David Blat și Ralph Klein având câte un trofeu fiecare.

În continuare clasamentul se prezintă în felul următor:

6. Croația – 3 trofee cu 2 antrenori
7-8. Grecia – 2 trofee cu 2 antrenori
7-8. SUA – 2 trofee cu 2 antrenori
9-11. Muntenegru, Georgia, Lituania și Armenia – un trofeu fiecare

De notat că în 1977 și 1980, la trofeele câștigate de Maccabi Tel-Aviv, în staff-ul tehnic al israelienilor s-a aflat profesorul Lonciu Davidescu, cel mai cunoscut antrenor de baschet român al tuturor timpurilor.

Textul original poate fi consultat AICI (sursă www.eurohoops.net).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.