Antrenor turc la cârma lui CSO Voluntari

CSO Voluntari a anunțat numele noului antrenor. Acesta este Şemsettin Baş. În vârstă de 46 ani, acesta a semnat un contract cu valabilitate pe un sezon, anunță formația ilfoveană.

ŞEMSETTIN BAŞ a semnat pentru 1 an cu CSO VOLUNTARICSO Voluntari anunta cooptarea lui Şemsettin Baş in functia de…

Publicată de CSO Voluntari – Baschet pe Duminică, 16 iunie 2019

Şemsettin Baş se află la primul contact cu baschetul românesc. Fost jucător la echipe precum Tofas Bursa, Pinar Karsiyaka sau Galatasaray Istanbul, acesta are deja o experiență de opt sezoane ca antrenor.

După o carieră de 15 sezoane în primul eșalon al Turciei ca jucător, ce a cuprins două titluri de campion, o cupă și o supercupă națională, Baş și-a început activitatea de antrenor la cârma echipei Istanbul DSI SK. Aici a petrecut patru sezoane. În vara anului 2014 s-a alăturat lui Bursaspor, formație pe care a ajutat-o să promoveze în cel de-al 2-lea eșalon baschetbalistic din Turcia.

Baş preia funcția de antrenor principal al CSO Voluntari de la Eugen Ilie. Ilfovenii au anunțat că a fost trasat ca „obiectiv principal accederea in playoff-ul competitiei interne si ocuparea unuia dintre primele locuri la finalul campionatului intern.”

Reamintim că CSO Voluntari l-a legitimat pe Sabin Cîrstoveanu. De asemenea, ilfovenii au prelungit contractele lui Dani Popescu, Goran Martinic, Tudor Gârbea și Mario Lazăr.

Numirea unui antrenor turc la o echipă de club din LNBM este o premieră pentru baschetul românesc. Trebuie notat curajul, dar și direcția în care dorețe să se îndrepte echipa din Voluntari. De altfel, în baschetul românesc posturile de antrenor acordate străinilor sunt de-a dreptul rarisime în ultimii ani, majoritatea cluburilor limitându-se la antrenori autohtoni.

1 comentarii On Antrenor turc la cârma lui CSO Voluntari

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.