Ante Delas, primul străin legitimat de Steaua București

Ante Delas este primul jucător străin recrutat de CSA Steaua București. În vârstă de 30 ani, înalt de 2.00 metri, baschetbalistul originar din Croația vine tocmai de la echipa care tocmai a câștigat campionatul in Polonia.

Delas a bifat 45 prezențe în ediția 2017/18 a campionatului din Polonia. El a avut medii statistice de 6 puncte, 1.5 pase decisive și 1.4 recuperări în aproape 16 minute pe partidă. Shooter clasic, Delas a avut 55 triple cu un procentaj de 39% la aruncările de pe semicerc în ultimul sezon competițional.

De-a lungul carierei profesioniste, ce a demarat în 2005, Delas a jucat pentru Split, Trogir, Alkar Sinj, Zadar, Cedevita, Kaštela Ribola, Zadar, Belfius Mons-Hainaut și Basket Agropoli. Palmaresul său cuprinde un titlu de campion în Polonia și două în Croația. De asemenea, are două cupe ale Croației.

În sezonul 2014/15 a bifat opt prezențe în Euroliga msculină. De asemenea are 13 meciuri jucate în EuroCup. Toate alături de Cedevita Zagreb.

Ante Delas a jucat în prima reprezentativă a Croației. El a luat parte la EuroBasket 2013, atunci când Croația s-a clasat pe locul al 4-lea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.