Andrei Vatutin, președinte CSKA Moscova, a vorbit despre eșecul de la Final Four-ul Euroligii

Andrei Vatutin, președintele CSKA Moscova, a vorbit pentru site-ul oficial al Ligii VTB despre eșecul înregistrat de echipa cu cel mai mare buget din Europa la Final Four-ul Euroligii de la Belgrad. Rușii au pierdut ambele partide și au ocupat locul 4, fiind învinși de Real Madrid în semifinale, respectiv de Zalgiris Kaunas în finala mică. Amintitul oficial a dat un exemplu cu privire la felul în care trebuie gestionată critica în postura în care el se află.

„Final Four-ul Euroligii a fost un război. Noi, CSKA Moscova, nu am fost pregătiți pentru război. Ne-am prezentat la Belgrad încercând să jucăm baschet, însă la un astfel de turneu e mai mult decât baschet. Iar noi suntem clubul care trebuia să fie pregătit pentru așa ceva. Nu am fost pregătiți și am plătit pentru acest lucru. La Final Four nu e suficient să vrei să joci baschet. Trebuie să vrei să mergi la război.”

Referitor la criticile permanente la care CSKA Moscova ca și club, respectiv oficialii, antrenorii și jucătorii sunt supuși în permanență, fiind parte ai celui mai bogat club din Europa, Vatutin a afirmat:

„Critica se oprește într-un singur fel. Să câștigi. Victoria închide gura tuturor. Noi nu am câștigat, astfel încât e normal să fim criticați. Dacă cuiva în acest domeniu, indiferent de postura în care se află, îi este teamă, atunci acela trebuie să-și schimbe meseria. În acest domeniu frica înseamnă moarte sigură.

CSKA Moscova va fi întotdeauna un club cu un buget generos. Prin urmare se expune și devine țintă pentru critică. Acest lucru vine la pachet cu jobul la CSKA Moscova. Îți asumi, ca președinte, antrenor sau jucător, că vei fi criticat atunci când pierzi. E frumos să fii președinte când echipa are succes. Am gustat din acest pahar. Astea sunt cele mai puține zile la CSKA Moscova. În celelalte zile trebuie să fii pregătit să fii aruncat în flăcări.”

Despre vinovații eșecului înregistrat de CSKA Moscova la Final Four-ul Euroligii 2018 de la Belgrad, președintele clubului din capitala Rusiei a precizat:

„Niciodată nu este vina unei singure persoane. Este vina noastră, a tuturor. Organizația, conducerea clubului, echipa. Toți purtăm responsabilitatea acestui rezultat. Eșecul nu e niciodată al unei singure persoane. Toți, fiecare dintre noi, am pierdut. Real Madrid a fost echipa motivată și a etalat un baschet disciplinat, desigur cu specificul său, al antrenorului și al jucătorilor pe care îi are în componență. Cred că Luka Doncic a fost descalificat pentru cinci greșeli personale în finala Euroligii masculine și a fost pentru prima dată în cariera lui când s-a întâmplat acest lucru. Este o dovadă de sacrificiu din partea unui adolescent. Cum să nu câștigi Euroliga când cel mai tânăr component al echipei înțelege că trebuie să se sacrifice pentru propria sa echipă?

Experții au spus după Final Four că CSKA Moscova nu a avut o alternativă. Nu a avut un plan B. În fotbal, Pep Guardiola a declarat că nu are niciun plan B și că se focusează în timpul meciurilor să îmbunătățească planul A. Eu nu sunt antrenor și nici nu pretind că sunt specialist în baschet. Menirea mea ca președinte al acestui club este cu totul alta. Pot însă să exprim o opinie și spun că la Belgrad nimic nu ne-a mers. Nu am avut nici măcar un plan A. Iar pentru asta suntem responsabili cu toții.”

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.