Andreas Zagklis este noul secretaer general FIBA

Central Board-ul FIBA a decis numirea lui Andreas Zagklis în funcția de secretar general. El preia funcția deținută de regretatul Patrick Baumann, stins din viață în urmă cu aproximativ șase săptămâni.

În vârstă de 38 ani, Zagklis (foto, în dreapta – alături de Horacio Muratore, președintele FIBA) va prelua funcția de secretar general FIBA în data de 8 decembrie anul curent. Acesta are deja o experiență de 20 ani în slujba baschetului.

Avocat de profesie, originar din Grecia, Zagklis a activat în baschet ca jucător, antrenor și administratov. Vorbește cinci limbi – engleză, spaniolă, germană, franceză și elenă. Este căsătorit și tată a doi copii.

Zagklis a activat ca asistent la Tribunalul Arbitrar Sportiv (CAS) pe parcursul a trei ediții ale Jocurilor Olimpice, între 2004 și 2008. A devenit șef al departamentului juridic al FIBA în anul 2016 și are un merit deosebit la creșterea Tribunalului Arbitrar al Baschetului (BAT), supervizând peste 1.000 cazuri.

Totodată, activează ca lector la Universitățile din Neuchatel și Zurich, în Elveția. Zagklis predă legea sprotului și management sportiv. El a semnat și publica mai multe lucrări științifice în ceea ce privește administrarea, disputele și modul de gestiune al drepturilor comerciale în sport.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.