Andrea Trinchieri ar putea prelua funcția de antrenor al echipei naționale a Croației

Andrea Trinchieri ar putea veni în România la începutul lunii iulie anul curent. Acest lucru se va întâmpla în cazul în care federația de specialitate de la Zagreb îl va numi pe specialistul italian în funcția de antrenor principal al echipei naționale.

Informația a fost dată zilele trecute de CroSports pe Twitter și ea a apărut ulterior în presa scrisă din Croația. Sâmbătă (03.03), site-ul sportando.com a preluat informația.

Sub comanda lui Ivica Skelin, Croația a pierdut primele trei meciuri din campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Ex-iugoslavii au câștigat la mare luptă jocul din etapa a 4-a, disputat pe teren propriu, în compania Olandei, având 1-3 la general în Grupa D, unde se situează pe ultimul loc.

Skelin i-a urmat în funcție lui Aleksandar Petrovic. Acesta este fratele regretatului Drazen Petrovic și a ghidat Croația la EuroBasket 2017, acolo unde în faza grupelor a jucat la Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Italia este lider cu 4-0, iar România ocupă locul 2, având 2-2 la general. Vulturii au repurtat un succes istoric la Zadar, pe 23 februarie, scor 58-56, în fieful Croației. Olanda are 1-3 la general și se situează pe locul 3 în Grupa D.

Trinchieri s-a despărțit recent de Brose Baskets Bamberg, formație alături de care a cucerit trei titluri de campion al Germaniei și a avut prestații solide la nivel de Euroligă. Italianul a demisionat de la cârma campioanei Germaniei în cursul actualului sezon, Brose fiind la ora actuală în afara primelor opt clasate în Bundesliga.

România primește vizita Croației pe data de 1 iulie anul curent. Este de așteptat ca ex-iugoslavii să joace cu sportivi din NBA și Euroligă în acel meci.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.