Anadolu Efes și Tofas Bursa se duelează în finala Cupei Turciei 2018

Anadolu Efes Istanbul și Tofas Bursa se vor confrunta în finala Cupei Turciei 2018. Ultimul act este programat pentru duminică (18.02), la Sinan Erdem Dome din Istanbul.

Formația antrenată de către Ergin Ataman a depășit Darussafaka Istanbul cu scorul de 90-76. Partida a fost controlată de Efes, care nu a lăsat nicio speranță elevilor lui David Blatt. Krunoslav Simon a fost MVP-ul partidei, autor fiind a 29 puncte.

Tofas Bursa a dispus de Besiktas Sompo Japan Istanbul cu scorul de 86-79. Revelația actualului sezon a beneficiat de 17 puncte, 9 recuperări din partea lui Raymar Morgan. El a fost recompensat cu titlul de cel mai bun jucător al partidei.

Anadolu Efes se califică pentru a 2-a oară consecutiv în finala Cupei Turciei. Echipa din Istanbul a fost învinsă în urmă cu un an în finală de către Banvit Bandirma. Anadolu Efes se află la cea de-a 14-a finală de cupă și este cea mai titrată echipă din istoria Cupei Turciei, cu zece trofee. Ultimul datează din 2015.

Tofas se află la cea de-a 4-a finală din istorie. Primele trei s-au încheiat cu victoria echipei din Bursa. Aceasta a triumfat în 1993, 1999 și 2000. De notat că Tofas Bursa se află la cel de-al 2-lea sezon după revenirea în primul eșalon baschetbalistic al Turciei.

La ora actuală, Tofas Bursa are 15-3 în Basketbol Superligi și împarte prima poziție în clasament cu Fenerbahce Dogus. În schimb, Anadolu Efes are 12-6 și ocupă locul 5 în liga din Turcia.

Foto: bsl.org.tr

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.