Anadolu Efes se califică pentru prima dată în finala Euroligii masculine!

Anadolu Efes Istanbul s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Euroligii masculine. Formația antrenată de Ergin Ataman a învins marea rivală, Fenerbahce Beko Istanbul, în partida de deschidere a F4-ului de la Vitoria. Rezultatul final a fost de 92-73.

Patida a demarat sub semnul echilibrului, Fener reușind să câștige primul sfert la limită, scor 20-19. Efes și-a reglat tirul de la distanță din sfertul al 2-lea și a găsit soluții din acțiuni individuale, împotriva defensivei galben-albastre care a schimbat împerecherile aproape la fiecare blocaj. Astfel, elevii lui Ergin Ataman au trecut în avantaj, scorul la jumătatea partidei fiind de 45-40.

Diferența a urcat în favoarea lui Efes, echipă care a continuat să marcheze de pe semicerc. Defensiva echipei pregătite de Zeljko Obradovic a avut mari probleme, iar ofensiva în repriza secundă a fost mai modestă decât în prima. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 68-57. Efes a rămas la peste 40% în ceea ce privește procentajul aruncărilor de pe semicerc, Micic, Larkin și Anderson fiind impresionanți la acest capitol. Diferența a urcat la un nou maxim în debutul ultimei secvențe. Obradovic a apelat la juniorul Tarik Biberovic în ultimele minute ale partidei.

Efes a dominat copios lupta la recuperare (41-21) și a avut procentaje net superioare la aruncările din acțiune. În plus, învingătorii au avut un număr mult mai mare de reușite de pe semicerc (14-6) în condițiile în care numărul de reușite de două puncte a fost aproape egal.

Shane Larkin a totalizat 30 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, 43 la eficiență (!), Vasilije Micic a adăugat 25 puncte, 5 recuperări, iar James Anderson a încheiat cu 10 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Jan Vesely a reușit 14 puncte, Erick Green a adăugat 13 puncte, iar Nikola Kalinic a totalizat 12 puncte pentru Fener.

Fenerbahce a fost lipsită în semifinale de italianul Luigi Datome, respectiv de francezul Joffrey Lauvergne. Efes a evoluat în formulă completă.

Anadolu Efes a ocupat ultima poziție în sezonul regulat al Euroligii masculine în sezonul precedent, reușind doar șapte victorii. În actuala stagiune s-au consemnat modificări importante în lotul de jucători, dar echipa s-a legat în timp record, a fost ferită de accidentări și a avut un parcurs impresionant de-a lungul întregului sezon, completat de prestația din semifinala cu marea rivală.

Duminică (19.05) este programată finala Euroligii masculine 2019. Adversarul lui Efes va fi învingătoarea dintre CSKA Moscova și Real Madrid. Fenerbahce va disputa finala mică, în deschiderea ultimului act, cu învinsa amintitei confruntări.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.