Anadolu Efes revine de la -16 în Meciul 2 al finalei din Turcia

Anadolu Efes Istanbul a câștigat Meciul 2 al finalei campionatului Turciei la baschet masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Ergin Ataman a învins Fenerbahce Beko Istanbul, scor 101-93, după o repriză de prelungiri. Partida s-a desfășurat la Sinan Erdem Dome, în organizarea lui Efes.

Învinsă în partida de deschidere a finalei, pe teren propriu, Efes s-a văzut condusă cu scorul de 23-39 în minutul 15 al partidei. Fener a completat o primă jumătate de senzație, intrând la vestiare cu un avantaj de 12 puncte și marcând 52 puncte în 20 minute de joc.

Foto: Anadolu Efes (Twitter)

Continuarea a fost favorabilă lui Anadolu Eges. Această formație s-a apropiat la 69-65 după 30 minute de joc efectiv. În sfertul 4 s-au consemnat mai multe schimbări de situație Nikola Kalinic egalând situația la 86 în ultimul minut. Ambele echipe au avut câte o șansă, dar niciuna nu a profitat de ea, astfel încât jocul a intrat în prelungiri.

Runda suplimentară a fost controlată de Efes, echipă ce a beneficiat de contribuții din partea lui Micic, Larkin, Dunston și Motum în cele cinci minute de prelungiri. Jucând în doar patru străini, Fener i-a pierdut pentru cinci greșeli personale pe naturalizații Dixon și Duverioglu.

Vasilije Micic a totalizat 30 puncte, 6 pase decisive, Shane Larkin a adăugat 19 puncte, 6 pase decisive, Bryant Dunston a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări, iar Brock Motum și Rodrigue Beaubois au avut câte 13 puncte fiecare pentru Efes.

În replică, Nicolo Melli a totalizat 22 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Marko Guduric a adăugat 18 puncte, Bobby Dixon a terminat cu 17 puncte, 3 intercepții, Nikola Kalinic a încheiat cu 13 puncte, iar Kostas Sloukas a avut 11 puncte și 11 pase decisive pentru Fenerbahce.

Antrenorul Zeljo Obradovic nu a mizat nici de această dată pe serviciile lui Jan Vesely, Luigi Datome, Erick Green, Joffrey Lauvergne și Tyler Ennis. Toți sunt accidentați. Astfel, Fenerbahce a jucat și de această dată în doar patru străini.

De notat că Anadolu Efes a jucat cu Beaubois în locul lui Krunoslav Simon. De la echipa lui Ergin Ataman au mai lipsit James Anderson și Tibor Pleiss. Aceștia nu au evoluat întrucât este permisă folosirea a cel mult cinci străini în campionatul Turciei.

Scorul general a devenit 1-1. Seria continuă cu două meciuri găzduite în Ulker Sports Arena, în organizarea lui Fenerbahce. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.