Anadolu Efes Istanbul a fost penalizată cu trei puncte în următoarea ediție de campionat

Federația Turcă de Baschet a luat măsuri drastice și nemaipomenite în istorie împotriva lui Anadolu Efes Istanbul. Aceasta a decis să penalizeze gruparea amintită cu trei puncte în clasament. Măsura va intra în vigoare în sezonul 2017/18.

Decizia a fost luată după ce președintele clubului, Tuncay Ozilhan, respectiv managerul general, Alper Yilmaz au ordonat staff-ului tehnic și jucătorilor să se retragă la vestiare în timpul Meciului 3 din semifinala pe care gruparea amintită o dispută în compania lui Besiktas Istanbul.

Cei de la Efes s-au întors după șase minute. Ei au continuat jocul, iar Derrick Brown a marcat un coș în ultima secundă a timpului regulamentar, prin care a adus victoria echipei sale. Astfel, scorul general al seriei a devenit 2-1 pentru Besiktas.

De notat că pe lângă depunctare, clubul a fost amendat cu 17.000 euro. În plus, cei doi oficiali au fost suspendați câte patru luni de federație și amendați cu câte 10.000 euro fiecare. Reamintim că în urmă cu doi ani, Galatasary Istanbul nu s-a prezentat la Meciul 7 al finalei cu Fenerbahce, însă nu a fost pnalizată cu vreo astfel de măsură.

Așadar, la startul sezonului competițional 2017/18, Anadolu Efes va avea -3 puncte în clasament. Această măsură echivalează cu trei meciuri pierdute. Prin urmare se anunță o stagiune dificilă cel puțin pe plan intern pentru gruparea antrenată de Velimir Perasovic.

În altă ordine de idei, Derrick Brown a semnat un nou contract cu Anadolu Efes. Americanul va petrece următoarele două sezoane alături de această echipă.

Meciul 4 al seriei cu Besiktas este programat pentru marți (06.06). Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Învingătoarea acestei serii se va duela cu Fenerbahce în finala campionatului din țara Semilunei.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.