Amir Johnson, de la Philadelphia, a fost amendat deoarece a utilizat telefonul mobil pe banca de rezerve

Philadelphia 76ers au anunțat că l-au amendat pe Amir Johnson, jucător al echipei, pentru faptul că și-a scos telefonul mobil pe banca de rezerve a echipei în timpul Meciului 1 al seriei cu Brooklyn Nets, în primul tur al playoff-ului NBA 2019. Momentul a fost surprins pe camerele de luat vederi și oferite în transmisiune directă, conducând inclusiv la reacția negativă a comentatorilor partidei.

Johnson nu a intrat în teren pe parcursul acestui meci. El a citit un mesaj text primit în timpul partidei, imaginile arătându-l și pe Joel Embiid – unul dintre jucătorii de bază ai Philadelphiei – curios ce conține acel mesaj.

Embiid a comentat situația în felul următor:

„Am aruncat o privire asupra mesajului de pe telefon deoarece Amir mi-a spus că fiica sa este foarte bolnavă. A vrut doar să știe care e situația cu ea.”

După meci, Amir Johnson și-a cerut scuze în mod public, declarând următoarele:

„Îmi asum responsabilitatea și voi accepta consecințele acțiunilor mele. Totodată îmi cer scuze față de colegii mei, de organizația 76ers și fanii acesteia pentru efectele pe care acest gest le-a generat.”

Elton Brand, fost jucător, actualmente manager general la Philadelphia 76ers a declarat că jucătorul a fost sancționat pecuniar, fără a preciza exact suma cu care a fost amendat:

„Am discutat cu Amir față și față și a înțeles că acțiunile sale sunt de neacceptat. Încercăm să trecem peste acest moment și să ne concentrăm pe următorul meci, care este extrem de important pentru echipa noastră.”

În fine, antrenorul Brett Brown s-a limitat să spună doar că este „de neacceptat” ceea ce Amir Johnson a făcut.

Amir Johnson are 32 ani, măsoară 2.06 metri și evoluează la pozițiile 4-5. El parcurge cel de-al 14-lea sezon din carieră, fiind la cel de-al 2-lea alături de Philadelphia. Anterior a jucat pentru Detroit, Toronto și Boston.

În regulamentul NBA, la capitolul „Use of Technology”, este prevăzut un aliniat în care se precizează că prezența telefonului mobil asupra jucătorilor pe banca de rezerve sau în preajma terenului de joc este interzisă și că se vor dicta amenzi substanțiale și/sau suspendări împotriva celor care nu respectă această prevedere.

Cert este că Philadelphia 76ers a acționat cu promptitudine în acest caz, exact așa cum trebuia pentru a transmite un mesaj cât se poate de clar tuturor jucătorilor. Indiferent de problemele personale sau familiale cu care se confruntă, jucătorii nu au voie să utilizeze telefonul mobil în timp ce se află în zona terenului de joc.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.